Hlavní obsah
3,0
(16)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chystáte letní grilovačku nebo velkou party? A už jste přemýšleli nad sladkým? Dojem uděláte hravě! Stačí do skleniček nachystat roztomilý minidezert. Máme pro vás báječný recept na bezkonkurenční ostružinovou panna cottu.

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Panna cotta 6 mini skleniček (100 ml)
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 4 plátky želatiny
  • 150 g ostružin
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 ks citronu
Na ozdobu
  • 6 ks čerstvé máty
    Článek

    Postup

    01.

    Nejprve 10 kousků alobalu zlehka zmuchlejte a položte do nich skleničky tak, aby byly nakřivo a stály na jednom z rohů.

    02.

    1,5 plátku želatiny dejte nabobtnat do vlažné vody a mezitím začněte na vařiči zahřívat 200 ml smetany s rozpuštěným krupicovým cukrem. Když se z ní začne kouřit, vezměte do rukou želatinu, promačkejte a rozpusťte ve smetaně. Když je hotovo, do smetany přidejte nastrouhanou citronovou kůru, promíchejte a směsí naplňte nakloněné skleničky – téměř po okraj. Vše dejte do lednice ztuhnout minimálně na 1,5 hodiny.

    03.

    Další postup je obdobný. Ostružiny zahřejte, rozmíchejte v nich 1 sáček vanilkového cukru, 1 nabobtnalý plátek želatiny a doplňte opatrně skleničky, tentokrát už posazené řádně na podstavu (stačí jen trochu náplně). Opět vše musí minimálně hodinu tuhnout v lednici.

    04.

    A třetí vrstva? Tu připravíte stejně jako tu první, jen vznikne z 200 ml smetany, vanilkového cukru a 1,5 plátku želatiny. Opět vás čeká tuhnutí a pak už jen sladké pochutnání. Panna cottu ozdobte lístkem máty.

    Panna cottu můžete vyzkoušet i s jahodami a kokosem.

    Reklama

    Související témata:

    Načítám