Hlavní obsah

Pánská chlouba: Jaký tvar se ženám líbí?

Foto: Profimedia

Ženy zajímají penisy trochu jinak, než si muži myslíFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužský rozkrok. Co je na něm nejdůležitější? Jak vypadá kousek „tak akorát“? Nejnovější poznatky hovoří o tom, že pro ženy je klíčová hlavně harmonie. Je to zásadní i pro vás?

Článek

Může být mužská chlouba „hezká“? Jistě. „Jedna vypadá jako špaček cigarety, druhá se tváří jako smotané ponožky, třetí připomíná žampion. Neptejte se mě, který se mi líbí a který ne, ale pro nás ženy rozhodně platí, že není penis jako penis. Máme mezi nimi svoje favority,“ směje se čtenářka Barbora, jejíž slova potvrzuje jistý experiment uveřejněný v časopise Journal of Sexual Medicine.

Atributy hezké flétny

Tým švýcarských výzkumníků vedený psycholožkou Normou Katharinou Ruppen-Greeff se původně rozhodl zjistit, jestli dvacet mužů, kteří podstoupili chirurgický zákrok kvůli hypospadii, což je vrozený rozštěp močové trubice na spodní straně penisu, postihující až 0,8 procent mužské populace, by se mělo bát o svůj vzhled „tam dole“. Existuje něco jako estetický vzhledpenisu?

Podívejme se na jeden výzkum curyšské univerzity. Sto pět žen ve věku 16 až 45 let si mělo prohlédnout fotografie pánských rozkroků, přičemž obrázky byly pořízeny z nejrůznějších úhlů. Respondentky hodnotily vzhled a líbivost ochlupení, kvalitu kůže, obvod, tvar, délku, estetiku šourku, zakřivení penisu či polohu močového meatu, také známého jako vnější ústí uretry. Co se zjistilo?

Foto: Profimedia

Většina žen dokáže popsat, co se jim přesně líbíFoto: Profimedia

Ideální poměr stran

Výzkumníky překvapilo, že zrovna tolik propíraná délka penisu pro ženy nebyla nijak zvlášť důležitá, podobně jako tvar žaludu. To asi není takový šok. Už i Gordon Gallup ze Státní univerzity New York před lety tvrdil, že ženy víc než délka penisu zajímá poměr ramen a boků těla milence. A nějaká močová trubice? Proč a kde? Nezájem!

„Zatímco předchozí studie prokázaly, že muži s hypospadií značně trpí, naše údaje naznačují, že poloha meatu není pro laiky rozhodující,“ nechala se na to konto slyšet psycholožkaNorma Katharina Ruppen-Greeff.

Zato kůže a obvod „kmene“ se dostaly na seznam priorit. Všechno musí být v harmonii a ideálně tak nějak nepopsatelně líbivé. Škoda, autoři v originálním znění výzkumu uvedli, že sice měli k dispozici více žen, nicméně jejich odpovědi nemohly být z nějakých důvodů zařazeny do vzorku respondentek.

Svět se tak třeba mohl dozvědět, jestli mezi top výběr patří okurky, banány, mrkve nebo třeba macatá rajčata se stopkou. Mimochodem, právě s buclatějším obvodem se dá něco udělat, ale štěstí na tom nezávisí. Někteří mohou vyprávět…

Foto: Profimedia

Obvod je pro dámy důležitější než délka. Víte to?Foto: Profimedia

Kdy se dobrota nevyplácí?

„Před lety jsem si nechal na popud mé tehdejší partnerky, které se můj penis zdál nějaký tenký, odebrat tuk z hýždí, který mi po očištění od krve a dalších věcí vstříkli pod kožní obal. Průměr se mi zvětšil asi o půl centimetru a já byl spokojený. Penis tvarově připomínal kukuřičný klas a přítelkyně si tenhle rozměr chválila. Podle ní patří k nejlepším," vypráví jedenatřicetiletý čtenář Jirka, kterého dotyčná stejně opustila. Našla si jiného.

„Myslím, že v penisu to stejně není. Menší, větší, zakřivený, rovný. Přece nezáleží, jaký je, ale jestli s ním umíte zacházet,“ krčí rameny s tím, že tohle motto zastává jeho nová, starší partnerka. Prostě, ona již ví… Aby taky ne.

Vědci z uvedené studie potvrdili, že starší, a tím pádem i sexuálně zkušenější dámy vnímají penisy realističtěji a nejsou tak kritické ani povrchní, respektive nehledají bájný penis ideálního tvaru a vzhledu. Když už nějaký kousek označily za „méně standardní“, to už muselo být. Je vidět, že zdravý rozum vítězí. Vždyť pořád je to „jenom“ penis.

A jaké penisy se líbí vám?

Reklama

Související témata:

Načítám