Hlavní obsah

Pánské pohyby. Co doopravdy říkají? Tohle je překladač!

Foto: Profimedia

S jakým mužem mluvíte, poznáte i beze slov. Stačí sledovat jeho gesta a pohyby!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umíte číst mužům myšlenky? Víte, po čem touží a co právě cítí? Jestli se v nich nevyznáte, všímejte si, jestli si olizují rty, zvedají obočí, nebo se hladí po tváři. Každý pohyb se dá přeložit!

Článek

Ne, mužům se nedají číst myšlenky. Bohužel. Aspoň že svoje záměry prozrazují prostřednictvím neverbální komunikace! Sex, touha, nervozita, úzkost, skepticismus. Odborníci na mimoslovní komunikaci souvislost mezi emocemi, pocity a muži shrnuli pro blog americké spisovatelky, zpěvačky a skladatelky Josey Miller. Konec spekulacím, tohle je překladač na muže!

Olizuje si rty

Americká motivační řečnice Tonya Reiman, která napsala knihu Síla řeči těla, tvrdí, že je to hlad. Po vás. „Rty si olizujeme v momentě, kdy vidíme něco, co si moc přejeme,“ říká. Chuť zvlhčovat si rty pramení i z faktu, že když je člověk nervózní, zastavuje se vylučování slin, čímž se rty stávají suchými.

Odhrnuje vám vlasy z tváře

Přišel, viděl, naklonil se, dotkl se vlasů. „Kdykoli tohle člověk udělá, velmi ho přitahujete,“ dál uvádí Tonya Reiman, které přitakává britská sexpertka Tracey Cox, která je taktéž odbornicí na neverbální komunikaci.

„Je to intimní gesto, které naznačuje, že dotyčný od vás chce víc než jen sex,“ podotýká s tím, že tento způsob je pouze jen záminka k tomu, aby se muži mohli beztrestně dotknout ženy ve své blízkosti. Nějaký pramen vlasů jim je úplně jedno… S výjimkou těch, kdo u toho dělají křečovité grimasy. Ti patří k puntičkářům, kterým jde opravdu o to, aby všechno bylo v pořádku. Ovšem pozor, odhrnutí vlasů z tváře je i test pro vás.

Aspoň tohle si myslí Kevin Hogan z Amerického institutu holistických teologií, který napsal knihu Tajemství osobního magnetismu. Právě on říká, že muži ve chvíli, kdy se dotknou ženiných vlasů, čekají na její úsměv. Pokud ho dostanou, vědí, že sympatie jsou opětovány.

Foto: Profimedia

Muži jsou průhlednější, než si myslíte. Mnohé vyčtete už z jejich řeči tělaFoto: Profimedia

Když mluví, houpe se

Taky se někdy pohupujete v nohou či kýváte pánví, když s někým mluvíte? Pokud tohle dělá muž hovořící se ženou, je značně nesvůj. Jelikož se potřebuje uklidnit, typicky zvolí bezpečný, houpavý pohyb, který zná od své matky. Pakliže se „houpe“ až na špičky, je to podle odborníků dobré znamení. Líbíte se mu.

Zvedá obočí

„Překvapení, šťastné uznání, skepticismus. To všechno se skrývá v obočí,“ říká další americká expertka na řeč těla Patti Wood, která uklidňuje, že když se obočí muže v přítomnosti ženy zvedá rychle, znamená to štěstí. V kombinaci s úsměvem rovná se přitažlivost! „Koneckonců, taky to děláte, když chcete vidět co nejvíc toho, co nebo kdo je před vámi. Prostě to obočí zvednete,“ dodává Tracey Cox.

Sedí bez hnutí

Připomíná hromádku neštěstí, která sebou ani neškubne? To signalizuje úzkost, nervozitu, ale podle Tracey Cox dokonce i nevítanou erekci! Těžko říct, která varianta je správná. Zkuste číst z obličeje…

Rozhazuje rukama

„Pokud chcete intenzivní vztah, je to váš muž,“ dál popisuje Tracey Cox na adresu těch, kdo při hovoru gestikulují. Prý je to tak, že čím širší a větší gesta, tím větší sympatie směrem k vám.

Foto: Profimedia

Má ve vaší přítomnosti zvednuté obočí? Je to pro vás dobré znamení!Foto: Profimedia

Strká ruce do vlasů

Prostě se naparuje a urovnává peří, aby vypadal co nejlépe. Neuděláte chybu, když mu ty vlasy pochválíte, mělo by ho to přejít.

Hladí se po tváři

Království za někoho takového! Tonya Reiman říká, že muži, kteří se dotýkají tváře, se snaží druhým naslouchat. A taky dotahují věci až do konce.

Líbá na čelo

Odborníci na slovo vzatí se shodují, že líbání na čelo patří ke znamením něhy, hlubokého respektu a náklonnosti. Ale kde je vášeň? Nejspíš nikde. „Jedná se o rodičovské gesto, které může signalizovat, že tenhle hoch nemá snahu usilovat o vaše rty,“ uzavírá Tracey Cox. Smůla…

A jak to máte vy? Taky čtete v mužských pohybech?

Reklama

Načítám