Hlavní obsah
3,5
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Papriky plněné nádivkou z brambor a sýra se skvěle hodí na oběd i večeři do letních dnů.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks paprik
  • 4 ks brambor
  • 100 g aromatického sýru
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a vařte 20 minut v osolené vodě.

02.

Poté vodu z brambor slijte, přidejte pepř, máslo, pažitku a brambory zlehka rozšťouchejte. Do základu přimíchejte vejce, parmezán a kostičky aromatického sýru.

03.

Papriky omyjte, vršek seřízněte (ale nevyhazujte ho) a zevnitř papriky zbavte jadérek. Naplňte je sýrovými bramborami, zakápněte olivovým olejem, přiklopte seříznutými čepičkami a nechte dopéct 25 minut v troubě při 180 stupních Celsia.

Z paprik můžete připravit i báječnou rychlou večeři v podobě pomazánky.

Reklama

Související témata:

Načítám