Hlavní obsah

Partner vedle mě onanuje, když spím. Mám se cítit neschopně?

Foto: Thinkstock

Někdy se pánové prostě nechtějí zdržovat tím, co jim přijde zbytečnéFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvrcholení. Někteří vědí, jak si ho zařídit, a vezmou svůj „óčkový" osud do vlastních rukou: doslova! Co na tom, že partnerka spí hned vedle?! Je to zvrhlé, nebo normální? A kdy to řešit?

Článek

„Se svým přítelem jsem už pět let. Přes týden se příliš nevídáme, protože pracuje mimo město, ale víkendy jsou naše. Nebo aspoň byly naše,“ vzdychá třicetiletá Pavlína s tím, že za posledních šest měsíců několikrát zaregistrovala partnerovu masturbaci.

„Prostě si to dělá, zatímco já spím. Když se probudím, přestane, ale začíná znovu, jakmile si myslí, že opět usínám. Cítím se kvůli tomu mizerně. Proč dává přednost masturbaci před sexem se mnou?“ ptá se Pavlína, která dodává, že její přítel má nový „zlepšovák“. Do ložnice přinesl televizi. „Podle mne chce takhle odpoutat pozornost od sebe, ale mě neoblafne,“ razantně přitakává Pavlína, která se tváří, že o ničem neví. Dělá dobře?

Víc variant, víc potíží?

„To, že muž onanuje takto v tichosti, znamená, že to z nějakého důvodu jeho partnerka nemá vědět. Ale je třeba brát to s nadhledem. Vždyť je fajn, když muž ženu neruší. Dotyčná by to měla ocenit,“ říká s úsměvem sexuolog Ondřej Trojan, který za horší variantu považuje situaci, kdy muž masturbuje a ještě se u toho nechává okukovat.

„Tohle už se dá kvalifikovat jako výtržnictví. Být ženou milence s takovými touhami, tak se od partnera radši distancuji,“ usmívá se dál Ondřej Trojan a navrhuje řešení dobré pro oba zúčastněné.

Foto: Thinkstock

Když se náhodou probudíte, hned situaci sarkasticky nekomentujteFoto: Thinkstock

Cesta ven: beze slov

„Systém oko za oko, zub za zub, by mohl být účinný. Žena by měla onanovat taky. Nebo přistoupit na hru a přidat se k partnerovi, vždyť masturbace ve dvou je skvělá párová aktivita,“ radí sexuolog Ondřej Trojan, který zároveň varuje před osobami, které masturbují často – s pornem před sebou.

Podle odborníka v těchto případech vzniká riziko virtuálního sexu, kdy dotyčný není schopen fungovat v reálném světě. Pak je každá rada drahá. Zvlášť ta sexuologova. Ve většině případů se však jedná o přirozený jev, kdy to, co se muži v práci dostalo do hlavy, musí rozkrokem ven… Tak jsou muži „naprogramováni“.

Proč to funguje i bez ženy?

„Někdy ženská jen zdržuje od primárního cíle. Radši si to uděláme sami, bez čekání než čelit zvídavým otázkám. Samoobsluha je hotová za pár vteřin, nemusíte nikoho a nic ladit, jen rozpumpujete ruku. Jedná se o elegantní řešení vypuštění páry, kdy upřednostníte vlastní pohodlí,“ popisuje čtenář s přezdívkou Marco Polo, který tak naráží na fakt, že zkrátka existují chvíle, kdy člověk zatouží po sólo sexu a cítí potřebu vzít svůj orgastický zážitek do svých rukou. Na tom není nic špatného, ale…

Foto: Thinkstock

Která žena dokáže i s takovou situací naložit ve svůj prospěch? Zkuste to!Foto: Thinkstock

Dochází-li k tomu se železnou pravidelností, citově raněná žena začne propadat panice, připadá si méněcenně, neatraktivně či skoro až zbytečně! Co s tím, pokud dotyčná nemá odvahu přistihnout svého průšviháře při činu se šibalským pohledem ve tváři a nalubrikovanou rukou připravenou k záchranné misi?

(Ne)razantní kroky pro ostýchavé

„Existuje jediný způsob, jak s jistotou odhalit, co za tím vším vězí. Musíte se ho zeptat,“ myslí si britská sexuoložka Tracey Cox, která nedávno řešila stejný problém na svém blogu.

„Ovšem pokud to uděláte obviňujícím a vyčítavým způsobem, nikam se nedostanete,“ radí odbornice a dodává: „Přejděte do defenzivy a vyčkejte na vhodnou chvíli, kdy vás nic neruší. Pak začněte mluvit o svém sexuálním životě. Zmiňte se, že nějak upadá a že nelze přehlédnout to, co váš muž dělá v posteli. Zeptejte se, jaké ho k tomu vedou důvody. Můžete získat odpovědi, které hledáte,“ popisuje Tracey Cox.

Každopádně údiv nechte stranou, mohl by vám vydržet až do důchodu, neboť věda dokládá, že frekvence onanie s věkem (a ani manželstvím) neklesá. Za léta si tak můžete docela nenásilně zvyknout…

A co dělá váš partner, když spíte?

Načítám