Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dochází vám nápady na levnou a rychlou večeři? Nezoufejte, tentokrát si pochutnáte i s minimem námahy a bez tun špinavého nádobí.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g brambor
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1/4 lžičky čerstvého mletého pepře
  • 250 g tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks chilli papričky
  • 15 ks černých oliv
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory omyjte a nakrájejte na podélné čtvrtky. Dejte je do zapékací misky, zalijte trochou olivového oleje, přidejte čerstvě mletý pepř a hrubou sůl, vše promíchejte a dejte péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

02.

Mezitím smíchejte tvaroh se smetanou (podle potřeby můžete trochu naředit mlékem) a ten ochuťte jemně nakrájeným řapíkatým celerem, chilli papričkou, kterou předem osmahnete na lžící olivového oleje spolu s na kousky nakrájenými černými olivami. Pořádně promíchejte.

03.

Horké brambory podávejte s pořádnou dávkou studeného tvarohového dipu!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 451,21 kJ
Bílkoviny17,25 g
Tuky13,7 g
Sacharidy37,45 g
Sůl1,95 g
SAFA5,98 g
Vláknina4,91 g
Cukry6,43 g
Související témata:

Načítám