Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Čokoláda k pečení prostě patří, ale co takhle chilli papričky ve sladké buchtě? Nepředstavitelné? S námi ji můžete vyzkoušet a nebudete litovat.

20 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 biskupský chlebíček
  • 1 ks chilli papričky
  • 300 g hořké čokolády
  • 3 ks vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 200 g hladké mouky
  • 300 g cukru krupice
  • 250 g másla
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 160 stupňů, horkovzdušnou klidně jen na 150 stupňů Celsia.

02.

Máslo vyšlehejte do hladké pěny a postupně do něj všlehejte cukr. Máslo musí být úplně měkké, jinak hmota nikdy nebude ideálně hladká.

03.

Vajíčka – o pokojové teplotě, jinak se vám máslo srazí – postupně zašlehejte jedno po druhém do máslové pěny. Pokud by se hmota přece jen rozdělila, přidejte lžíci mouky a prošlehejte.

04.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Chilli papričky nasekejte v mixéru najemno. Mouku prosejte přes síto spolu s kypřicím práškem.

05.

Do másla vyšlehaného s vejci postupně všlehejte čokoládu, jemně nasekané chilli a nakonec i mouku. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečení trvá podle zvolené formy asi hodinu, biskupský chlebíček asi 70–75 minut. Těsto během pečení zkoušejte špejlí, ať ho nespálíte! Upečený koláč má lehkou krustu a uvnitř je šťavnatý a měkký.

06.

Po dopečení ho vyndejte, nechte aspoň 10 minut zchladnout, a pak jej teprve vyndejte z formy. Podávat můžete klidně ještě teplý!

V našem dalším článku si přečtěte, jak na chilli papričky.

Reklama

Načítám