Hlavní obsah

Pikantní rybí špízy

Hodnocení:
(2)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi ryby? Dopřejte si je i v podobě špízů! Povedou se vám v troubě i na grilu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 filety z tresky
Na marinádu
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 chilli paprička
  • koriandr
Na omáčku
  • 200 ml jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citronu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Filety omyjte a podélně rozkrájejte na proužky široké asi 2 cm.

Krok 2: Chilli papričku i koriandr nasekejte a smíchejte je se solí, olejem a prolisovaným česnekem. V této marinádě z obou stran obalte rybí maso a proužky napíchněte na špejle.

Krok 3: Pečte asi 20–25 minut. Mezitím připravte omáčku – stačí prolisovat česnek a smíchat ho s jogurtem a citronovou šťávou.

Tresku si můžete v troubě či na grilu připravit i třeba se zeleninou v alobalu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek