Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte rádi ryby? Dopřejte si je i v podobě špízů! Povedou se vám v troubě i na grilu.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks tresky
    4
Marináda
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 snítky čerstvého koriandru
Omáčka
  • 200 ml bílého jogurtu
    7
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks citronu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Filety omyjte a podélně rozkrájejte na proužky široké asi 2 cm.

02.

Chilli papričku i koriandr nasekejte a smíchejte je se solí, olejem a prolisovaným česnekem. V této marinádě z obou stran obalte rybí maso a proužky napíchněte na špejle.

03.

Pečte asi 20–25 minut. Mezitím připravte omáčku – stačí prolisovat česnek a smíchat ho s jogurtem a citronovou šťávou.

Tresku si můžete v troubě či na grilu připravit i třeba se zeleninou v alobalu.

Související témata:

Načítám