Hlavní obsah

Plejáda výmluv, proč nemáme chuť na sex. Také je používáte?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Kdo byste si mysleli, že se víc vymlouvá ze sexu, muži, nebo ženy?Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Váš partner k vám zezadu přistoupí a začne vás líbat na krk a hladit. Víte, že má tu správnou náladu na milování, ale vy to máte přesně obráceně. Co uděláte, použijete výmluvu jako většina? A jakou?

Článek

„Každý jsme jiný, v životě i v sexu. Někdo je chladný, jiný nemyslí na nic jiného. Každopádně u mužů je pohlavní touha obvykle silnější. Pánové jsou totiž vlivem hormonů podnikavější a v sexu průbojnější,“ tvrdí sexuolog Zlatko Pastor. Tak nejspíš proto vznikají ta nedorozumění mezi mužem, který „chce pořád“ a ženou, která „nechce nikdy“. Výmluvám pšenka kvete. Jak moc? Dalo by se tvrdit, že skoro až „bestiálně“.

Dnes ne, lásko…

Podle celorepublikového průzkumu sexuálního chování Čechů, kterého se zúčastnilo 1605 mužů a žen ve věku 35 až 65 let, 47,6 procent pánů o svých partnerkách tvrdí, že pro výmluvy nejdou daleko. To samé uvádí 24,1 procent žen na adresu milenců. (5,7 procent mužů a 6,4 procent žen se radši k otázce nevyjádřilo.) A co ve výmluvách vede?

Češi mají svoje taktiky

Jednoznačně únava, chybějící nálada na sex, přepracovanost, dále bolest hlavy, příliš mnoho starostí, hodně práce v domácnosti. Kdo hned v úvodu nepřijde s tímhle, má v záloze propracovanější trik. Jaký?

22,6 procent žen a 16,9 procent mužů se snaží sex odložit na později (a mnozí doufají, že už na něj ve večerních hodinách nedojde), 28,7 procent žen a 19,3 procent mužů předstírá spánek a 8,6 procent dam a 7,2 procent gentlemanů se snaží úmyslně narušit atmosféru hádkou.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Každý je nastaven jinak a má jiné potřeby. Někdy nechtějí sex muži. A výmluvy jsou opravdu hloupéFoto: nd3000, Shutterstock.com

„Tak teď jsem si vzpomněla, Karle, že jsi nevynesl ten koš, jak jsem tě žádala. Zase to za tebe musím udělat já. To se nestydíš? Nikdy pro mě nic neuděláš, a přitom moc dobře víš, že máš u mě vroubek ještě z minulého týdne!“ Jo a taky děti by se mohly vzbudit… (11,6 procent žen a 6,6 procent mužů tímto upozorněním odvrací blížící se události při zahájení jakékoli snahy partnera o fyzický kontakt.) Tak jsou, či nejsou výmluvy denním chlebem? Jednoznačně ano. Akorát občas může být i hůř.

Šílené důvody. Kočka, zprávy a další

„Tuhle mi manželka řekla, že se mnou nemůže spát, protože zapomněla zalít kytky. Vstala, vzala konvičku a začala lítat po bytě,“ svěřuje se šestačtyřicetiletý nejmenovaný čtenář, který zůstal ležet jako opařený.

„Počkal jsem, až to dodělá, a pak jsem se jí zeptal, jestli už může jít ke mně. Odpověděla, že právě teď už na sex není čas, protože za pár hodin vstává do práce. A bylo vymalováno,“ krčí rameny. Ale ani muži se bizarnostem nevyhýbají.

„Nejkurióznější výmluvou bylo, že partner říká, že musí krmit kočku, a tudíž nemá čas na sex,“ uvádí autoři studie v čele s předním českým sexuologem Petrem Weissem. To zase jistá Daisy v jedné z internetových diskusí popisuje, jakého má „empatického a citlivého“ muže.

Foto: Tatyana Chaiko, Shutterstock.com

Bolesti hlavy už jsou letitá mezigenerační klasika...Foto: Tatyana Chaiko, Shutterstock.com

Reakce na sexuální výzvy

„U nás chce sex častěji partner, ale ani já se nebojím vytasit drápky. Jenže tuhle mě přítel naprosto dostal. Když jsem ho začala líbat na krku tak, jak to má rád, odsunul mě a prohlásil, že se stále nemůže vyrovnat se zprávou, kterou ten den viděl v televizi. Jednalo se o zemětřesení na druhém konci světa,“ nechápe žena.

Že by sociální cítění bylo silnější než jeden z nejzákladnějších lidských pudů? Věci mezi nebem a zemí existují. Buď jak buď, do budoucna s výmluvami opatrně.

Psychologové říkají, že pokud jimi nešetříte a používáte je až příliš často, může se stát, že partnera sex s vámi přestane bavit a začne ho vyhledávat jinde. Pokud zrovna o tohle nestojíte, postavte se k sexu čelem.

A na co se vymlouváte vy?

Reklama

Načítám