Hlavní obsah

Plesová sezona: Šaty pro dcery, maminky, babičky i boubelky

Foto: AS Inc, Shutterstock.com

Foto: AS Inc, Shutterstock.com

Reklama

Dozvuky vánočních svátků i oslav nového roku definitivně utichly, konec večírků se však ještě nekoná. Plesová sezona je v plném proudu a taneční sály dávno nezejí prázdnotou. Svíráte v rukou pozvánku na bál? Víme, kde najdete ty nejkrásnější šaty pro sebe, babičku i těhotnou kámošku!

Článek

Pokud se vám nechce investovat tisíce do jednorázových modelů z půjčovny, pořiďte si plesovou róbu z běžné konfekce. Za kousky, které vám zůstanou v šatníku, utratíte ve finále kolikrát nižší částku.

Jestliže se při výběru budete soustředit na jednoduché střihy, můžete je o pár měsíců později přibalit i do kufru na dovolenou u moře nebo je obléknout na svatbu své sestry. Představujeme vám top šaty pro čerstvé maturantky, jejich gardedámy, nastávající maminky i ženy s konfekční velikostí XL.

Pro dcery 

Snad každá dívka se na svém maturitním plese touží změnit v opravdovou princeznu. Patříte–li k těm, které mají proporce modelek, bude vám slušet prakticky cokoliv. Jen se prosím vyvarujte prazvláštních výtvorů připomínající šlehačkový dort.

Volánky působí mnohem sympatičtěji na splývavých šatech. Ženy s menšími ňadry mohou sáhnout po saténovém kousku s hlubokým výstřihem do véčka, který vypadá skvěle i spolu s páskovými sandálky bez podpatku. V létě se budou tedy opět hodit! Milovnice klasické elegance zas ocení černý krajkový model na špagetová ramínka.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Fashion Island, 5300 Kč; Little Mistress (prodává Zoot), 3799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Fashion Island, 4300 Kč; Boohoo (prodává Tamsin), 1630 KčFoto: archiv firem

Pro maminky 

Doprovázet dceru či syna na ples je výjimečná událost, kterou si určitě jako rodič nechcete nechat ujít. Nepodceňte ani vhodný dress code. Volánky přenechejte raději náctiletým slečnám a v obchodě se poohlížejte po střídmějších zdobeních.

Třpytivě olemovaný dekolt nebo svršek s decentními flitry si ale můžete dovolit ještě daleko po čtyřicítce. Pokud jsou pro vás z nějakého důvodu šaty tabu, zvolte lesklý černý overal či kalhotový komplet. Outfit doplňte výraznými prvky, jako jsou například masivní šperky, metalické psaníčko, lodičky nebo pásek s extravagantní sponou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bonprix, 1299 Kč; Bodyflirt (prodává Bonprix), 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sako, 3699 Kč; top, 1899 Kč; kalhoty 1499 Kč, vše Marks & Spencer; overal Massimo Dutti, 1999 KčFoto: archiv firem

Pro babičky 

Nikde není psáno, že se nemůžete stát královnou bálu i poté, co vaše vnoučata odrostla. Problémové partie, kterými bývají často paže, snadno schováte za pomoci vhodných střihů nebo doplňků. Při výběru slavnostních šatů tedy sahejte spíše po modelech s rukávy.

Tyto nedokonalosti můžete zamaskovat také šátkem, pelerínou nebo bolerkem. Barev se bát nemusíte. Pokud vám sluší metalické odstíny, klidně se do nich, nehledě na věk, zahalte. Naopak se snažte vyhnout příliš hlubokým výstřihům, s decentním „véčkem“ budete za dámu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Only (prodává About You), 1099 Kč; Dorothy Perkins (prodává Zoot), 869 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bodyflirt (prodává Bonprix), 1299 Kč; Mascara (prodává About You), 2079 KčFoto: archiv firem

Pro nastávající maminky 

Najít krásné těhotenské šaty se může jevit jako nemožný úkol, ostatně nejedna nastávající maminka by o tom mohla vyprávět. Čekáte přírůstek do rodiny, ale během plesové sezony nehodláte sedět doma v županu? Pak neodoláte naší nabídce.

Vybrali jsme pro vás dva modely v kratší délce, které vám díky splývavému oversized střihu padnou i po porodu a hlavně je unosíte také na jiné příležitosti než jen na bál. Na formálnější akci oblékněte dlouhou róbu, a jestliže si sáhodlouhé zkoušení v kabinkách módních butiků nedovedete ve vašem požehnaném stavu představit, absolvujte nákupy online. Ve virtuálních obchodech narazíte na skutečné skvosty.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 999 Kč; Anaya with love (prodává Zalando), 1790 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bonprix, 779 Kč; Asos, 1576 KčFoto: archiv firem

Pro baculky 

Ten, kdo řekl, že ženy plnějších tvarů by se měly zahalovat pouze do černé barvy, nevěděl, o čem mluví. Pakliže se ovšem právě v tomto temném odstínu cítíte nejlépe, určitě neuděláte chybu, když v něm na ples vyrazíte. V plus size velikostech se ale dají sehnat i mnohem originálnější modely. (Víte, jak se obléká nejslavnější XXL modelka Ashley Graham?)

Šaty s krémovou sukní a zdobeným živůtkem budou představovat opravdovou perlu vašeho svátečního šatníku. Model v námořnické modři zahalí díky šikovnému střihu nedostatky postavy a v luxusní červené róbě zazáříte i na té nejpompéznější události roku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): PoshMe, 2800 Kč; H&M, 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): PoshMe, 4500 Kč; Asos, 1576 KčFoto: archiv firem

Reklama

Načítám