Hlavní obsah

Plněné papriky jinak: koule s omáčkou s pečenými paprikami

Hodnocení:
(80)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Máte rádi plněné papriky s rajskou, ale nebaví vás je plnit? Zkuste tuhle variaci na oblíbený český letní recept. Z mletého masa udělejte kuličky a do rajské přidejte opečené papriky.

Ingredience pro:
4 porce
Na kuličky
  • 700 g míchaného mletého masa
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
Na omáčku
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • 4 bílé papriky
  • 2 plechovky krájených sterilovaných rajčat
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Mleté maso prohněťte, přidejte jemně nakrájenou cibuli, osolte a opepřete. Rukama vytvořte malé kuličky, které opečte ze všech stran v kastrolu na troše oleje dozlatova.

Krok 2: Kuličky vyndejte z tuku a odložte. Cibuli a očištěné papriky nakrájejte na proužky.

Krok 3: V tuku po masových kuličkách nechte cibuli zesklovatět. Podle potřeby trošku oleje přidejte, přisypte papriky a nechte je rovněž zesklovatět.

Krok 4: Nakonec přidejte dvě 400 g plechovky rajčat (klasická velikost), nasekaný tymián, sůl a pepř a asi 10 minut provařte. Do omáčky vložte osmahnuté kuličky a ještě 10–15 minut provařte.

Krok 5: Omáčku s masem podávejte s dušenou rýží.

Kombinace rajčat a paprik je pro české léto typická. Oboje patří také třeba do leča, naučíme vás, jak ho dělat úplně nejlepší. Skvělá je i tahle ostrá směs na topinky nebo polévka z pečených paprik a rajčat.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.