Hlavní obsah

Plněné pečené papriky v rajčatové omáčce

Hodnocení:
(41)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Zpracujte letošní úrodu co nejefektivněji. Sladká, na slunci dozrálá rajčata, šťavnaté papriky i voňavé bylinky, to všechno pohromadě vám zaručí dokonalou letní večeři!

Ingredience pro:
4 porce
Na omáčku
  • 600 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička třtinového cukru
Na papriky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • olej
  • 200 g cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g fety
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 4 ks paprik
Článek

Postup

Krok 1: Rajčata spařte vroucí vodou a pak je oloupejte. Zbavte je tuhých středů a nakrájejte je nadrobno. Přidejte k nim prolisované stroužky česneku, lístky tymiánu, cukr a směs osolte a opepřete. Asi 4 lžíce hotové směsi dejte stranou a zbytek dejte do zapékací mísy.

Krok 2: Papriky podélně seřízněte a zbavte je semínek. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, slaninu a cuketu na malé kostičky. Na trošce oleje opečte slaninu dokřupava a dejte ji stranou. Větší část tuku z pánve slejte a přidejte cibuli. Opečte ji a po chvíli přidejte česnek a cuketu. 

Krok 3: Do směsi vmíchejte hovězí maso a opečte ho dohněda. Přidejte zpět slaninu, vmíchejte nasekanou petrželku, odložená ochucená rajčata a směs osolte a opepřete podle chuti. Podlejte ji troškou vody a pod pokličkou povařte asi 15 minut. Hotovou směsí pak naplňte papriky.

Krok 4: Naplněné papriky položte na rajčatovou směs. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Papriky po upečení posypte rozdrobeným sýrem. Podávejte s křupavou bagetou. 

Dalším vyloženě letním jídlem z paprik a rajčat je lečo. Věděli jste, že to pravé je bez vajíček

ynezorPumanzeSaNyknalC