Hlavní obsah
2,9
(89)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Brambory patří nejen v létě k jedné z hlavních složek českého jídelníčku. Pojďme si je pro jednou udělat zase trochu jinak: třeba naplněné mexickými černými fazolemi a zapečené s čedarem.

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 2 lžíce salsy
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 70 g čedaru
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Mezitím slijte 400g plechovku černých fazolí a asi dvě třetiny obsahu rozmačkejte vidličkou na kaši. Přimíchejte celé fazole, rajčatovou salsu (nebo drcená sterilovaná rajčata), polovinu nasekaného koriandru, jemně pokrájenou jarní cibulku a koření. 

02.

Když jsou brambory měkké, slijte je a odřízněte jim „pokličku“. Vnitřek lžičkou vydlabejte a vzniklou dutinu naplňte fazolovou směsí. Posypte nastrouhaným čedarem a 10 až 15 minut zapékejte dozlatova. Podávejte posypané zbytkem koriandru, případně i s kouskem čerstvého avokáda a lžící zakysané smetany.

Tip

Plněné brambory se hodí jako příloha nejen ke grilovanému masu, ale i jako předkrm nebo zajímavá večeře.

Lákají vás plněné brambory?

Reklama

Načítám