Hlavní obsah

Trendy košile a halenky do 800 korun!

Foto: Zara

Elegantní, nebo ležérní? Výběr je na vásFoto: Zara

Reklama

Jemné šifonové, flanelové s kostičkou, klasické džínové, a dokonce i s fižím a vázankou. To jsou trendy halenky a košile letošního podzimu, které by měly doplňovat vaše běžné outfity. A jejich návrháři hledali tentokrát inspiraci především v 70. letech minulého století. My jsme pro vás vybrali pár kousků, které mají i příznivou cenu. Nestojí totiž víc než 800 korun!

Článek

V obchodech nyní najdete velký výběr podzimních modelů, které tvoří elegantní halenky s nádechem luxusu, ale i pohodlné, a hlavně hřejivé košile v kovbojském stylu. Důraz se klade na ženskost, ale i v dámských kolekcích převládají pánské prvky v takzvaném dandy stylu. „I v naší kolekci je klíčovým prvkem tohoto období kontrast mezi ženskostí a mužností, venkovem a městem," říká Lenka Chlupová, produktová specialistka módní značky s.Oliver.

A jak vidí nové trendy stylistka Dana Beranová? „Stále jsou nejoblíbenější projmuté střihy nebo košile rovně střižené. Oproti dřívějšku se častěji objevují halenky s fižím a s vázačkou u krku, což evokuje francouzský styl oblékání.“ Toho dosáhnete i s pomocí krajky nebo lesklých saténových a šifonových blůziček.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, H&M 629 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 3suisses 749 Kč, Asos 800 KčFoto: archiv firem

Táhnou kostky, puntíky a kytky

„Jako každý rok se i letos s příchozím podzimem na přehlídkových molech objevily kostky – jemné i výrazné, malé i velké. Jsou totiž absolutní zárukou příjemného a zároveň zábavného zpestření podzimního i zimního outfitu, a proto je najdete i v našich kolekcích,“ uvádí Lenka Komínková, PR Manažer značky F.

A k čemu kostky obléknout? To je jednoduché. Hodí se nejlépe k džínům, ale i ke koženým kalhotám a sukním, které letos slaví opět svůj návrat. Které další kousky se opět vrací na výsluní, si přečtěte v našich předchozích článcích: 10 trendy kousků, bez kterých se na podzim neobejdete!a Tohle je 12 módních trendů letošního podzimu!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 549 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 649 Kč, Lindex 799 KčFoto: archiv firem

Dalším hitem bude nástup puntíků, které tak dají odpočinout oblíbeným námořnickým proužkům. Kombinujte je však opatrně, abyste nepůsobily příliš přeplácaně až nevkusně. Obléct si je však můžete téměř kamkoli. Chcete-li však působit spíše bohémským a hippie dojmem, pořiďte si maxi halenky a prodloužené tuniky s květinovými či filigránovými vzory (s drobnými ornamenty).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 419 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 429 Kč, New Yorker 419 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): H&M 429 Kč, Zara 499 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše F&F 520 Kč, 450 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 419 Kč, F&F 520 KčFoto: archiv firem

Ležérní flanel a denim

Pokud patříte k typům, které mají rády teplejší materiály a pohodlí, pak vsaďte na flanelové kostkované košile nebo nesmrtelný denim. Džínovina se opět ukazuje jako nejuniverzálnější materiál, který sluší ženám i dívkám a lze jej zkombinovat prakticky s jakýmkoli módním trendem nadcházející sezony. Obě látky však skvěle ladí s těžšími textiliemi, jako je kožešina či pletenina, a vytvářejí tak moderní vzhled.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 799 Kč, Bonprix 499 KčFoto: archiv firem

Elegance s fižím a vázankou

Fiží neboli nařasená látka na předním díle košile má původ už v období rokoka, kdy se tímto způsobem zahaloval velký výstřih. Podobné je to též u halenek s vázačkou ke krku, ve kterých budete vypadat velice šik. Oba tyto střihy se řadí mezi elegantní kousky oblečení a hodí se spíše pro bussines styl, na pracovní schůzky a slavnostní příležitosti.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 699 Kč, Tally Weijl 559 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 419 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Ann Christine 419 KčFoto: archiv firem

„Přestože móda je hravá, doporučuji zkusit pro začátek čistě bílou halenku s fižím, kterou můžete klidně zastrčit do dobře padnoucích džínů, přepásat je koženým opaskem s výraznou sponou, obout lodičky či kozačky a vyrazit úplně kamkoli,“ radí Dana Beranová ze stylistkaberanova.cz.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 749 Kč, Halens 449 KčFoto: archiv firem

Tak co, vyberete si dnes některý trendy kousek?

Reklama

Související témata:

Načítám