Hlavní obsah

Pojďte na návštěvu do bytu za 12 milionů!

Foto: kajetanka.eu

Kuchyň ve tvaru písmene U dostala méně tradiční podobuFoto: kajetanka.eu

Reklama

Dva kilometry od Pražského hradu v zámecké zahradě s Oranžerií a jezírkem vzniká luxusní rezidence. Byty zde mají vlastní zahrady, balkony či terasy, z nichž nekoukáte sousedům do oken, ale na staré vzrostlé stromy v parku. Prostředí je přizpůsobené i zařízení bytu – přírodní materiály a barvy zde hrají hlavní roli. Podívejte se sami!

Článek

Nejen místo – pražský park Kajetánka –, v němž se dům nachází, ale také vnitřní dispozice dávají tomuto bytu punc luxusu. Nebo by se vám nelíbilo mít v třípokojovém bytě tři toalety, užívat si soukromou koupelnu přímo v ložnici a z každé místnosti vycházet na balkon? Pokud vám zbývá na účtu skoro dvanáct milionů korun, může to být vaše.

Foto: kajetanka.eu

Krásný výhled? Vždyť Kajetánka uspěla i u odborníků a minulý týden získala 2. místo v kategorii Projekt roku 2011Foto: kajetanka.eu

Netradičně řešené U

„Z devadesáti metrů čtverečních, což je plocha tohoto třípokojového bytu, jich skoro čtyřicet připadlo na takzvanou společenskou zónu, tedy propojenou kuchyň s jídelnou a obývacím pokojem, zbytek tvoří ložnice a koupelny, oddělené dveřmi a chodbou," popisuje Markéta Čekalová ze společnosti Bozner, která za projektem Kajetanká stojí.

Foto: kajetanka.eu

Propojený obývák s kuchyní má skoro čtyřicet metrůFoto: kajetanka.eu

Svým netradičním řešením zaujme už samotný kuchyňský kout, kterého si možná ani nevšimnete. Tvoří ho totiž převážně velká „vestavěná“ linka přes celou stěnu v barvě tmavého dřeva. Do ní společnost Exx, která interiér navrhovala, umístila jak vestavěnou chladničku s mrazničkou a klasickou i mikrovlnnou troubu, tak úložné prostory.

Foto: kajetanka.eu

Protažením pracovní desky zde vznikl malý snídaňový stolekFoto: kajetanka.eu

Že vám zde chybí to nejdůležitější, tedy varná deska a dřez? Ty plynule navazují na centrální část a jsou umístěné proti sobě. Kolem nich vznikla nezbytná pracovní plocha. Rameno s varnou deskou je prodloužené do prostoru, čímž zde vznikl malý snídaňový stolek. Obě křídla kuchyně však vypadají velmi nenápadně. Jsou totiž v provedení bílý lesk a opticky tak splývají s bílou stěnou kolem.

Foto: kajetanka.eu

Celý interiér je zařízený tmavým a bílým nábytkemFoto: kajetanka.eu

Stejný materiál i koncept jsou použity i v jídelní a obývací části, kde se přes celou zeď nachází tmavá stěna s otevřenými policemi a uzavřenými skříňkami. Barevně s ní ladí koberec. Naopak pohovka a židle jsou bílé.

Z ložnice rovnou do koupelny

Druhá část bytu je oddělená dveřmi a samostatnou chodbou se vestavěnými skříněmi, čímž plní i funkci šatny. Tvoří ji ložnice a pracovna, která se může v budoucnu proměnit v dětský pokoj. Každá z těchto místností má vlastní koupelnu.

Foto: kajetanka.eu

Výjimkou není ani ložniceFoto: kajetanka.eu

V ložnici zaujme hlavně stěna za postelí – jde o přírodní sekaný kámen, který zde vytváří zajímavý a plastický povrch. Kontrast k ní tvoří tmavý rám postele a nočních stolků. Přímo z ložnice se vchází do jedné z koupelen, vybavené sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou. Druhá je přístupná z chodbičky a vešla se do ní i vana. Třetí záchod doplněný o umývátko najdete hned v předsíni, a slouží tak především hostům.

Foto: kajetanka.eu

V bytě se nacházejí dvě koupelny a jedna samostatná toaletaFoto: kajetanka.eu

Poslední z místností je pojatá jako pracovna, proto jí dominuje velký stůl a policová stěna, opět z tmavého dřeva. V ní také najdete jedinou barvu, a to fialovou na závěsech. V ostatních částech bytu jsou totiž použité kromě bílé a černé výhradně barvy přírodní, tedy různé odstíny hnědé a béžové.

Foto: kajetanka.eu

Netradiční obklad stěny v ložnici zaujmeFoto: kajetanka.eu

„Architekti se tak snažili propojit interiér s exteriérem, a to nejen skrz velká francouzská okna a dveře, kterými lze vstoupit na balkon, ale i pomocí přírodních materiálů a barev," dodává Markéta Čekalová.

Foto: kajetanka.eu

Třetí pokoj zatím slouží jako pracovnaFoto: kajetanka.eu

Pokud milujete byty zařízení v jednoduchém stylu, určitě vás zaujmou i tyto návštěvy: Dům, kde hrají prim dřevo a tapety, Moderní byt v italském designu. Líbí se vám? nebo Rodinný dům: Krásný ráj, kam sousedi nevidí!.

Foto: kajetanka.eu

Chodba do ložnice nabízí prostor na velké vestavné skříněFoto: kajetanka.eu

Máte také rádi klasické pojetí interiéru s přírodními materiály a bez výrazných barev? Nebo byste raději stěny vymalovali žlutou či zelenou?

Reklama

Související témata:

Načítám