Hlavní obsah

Moderní byt v italském designu. Líbí se vám?

Foto: Decoland

Loftový byt si Italové nechali zařídit italským nábytkemFoto: Decoland

Reklama

Když se Ital nastěhuje do Prahy, svůj byt si zařídí – jak jinak – než italským nábytkem, který je stále považován za to nejlepší, co existuje. Ovšem ani ten sám o sobě nestačí. Přesvědčili se o tom i majitelé loftu, kteří si na pomoc zavolali české designéry. Že se jim proměna povedla, se můžete podívat sami!

Článek

Třípokojový loftový byt, více se o nich dočtete v článku Loft: luxusní bydlení v továrně, zaujme i prázdný – je zde nádherný výhled z velkých oken, vzdušnost a prostornost, která je dána propojením obývacího pokoje, jídelny a kuchyně. A samozřejmě i neopakovatelná atmosféra, kterou tyto typy interiérů mají.

Elegantní prostor si žádá elegantní věci

Elegance. To bylo první, co designéry napadlo při vstupu do bytu. A drželi se jí i při zařizování. „Interiér jsme ladili do světlých přírodních a obecně decentních krémových barev, občas jsme je doplnili odstíny karamelové, hnědé a černé,“ popisuje Aleš Rejman z Decolandu, který s kolegou Jánem Macou interiér zařizoval. Kuchyňská linka a koupelna byly hotové. Výběr dalších věcí nechali majitelé na odbornících.

Foto: Decoland

Hnědá stěna je v provedení vysoký lesk, barevně s ní ladí polštáře na pohovce i další doplňkyFoto: Decoland

Ti nábytek vybírali ze sortimentu italských značek. Vyšli tak vstříc přání majitele, který se zde chtěl cítit opravu jako doma. „To byla samozřejmě určitá výhoda, protože jsme nemuseli dlouze tápat a hledat, co se bude zákazníkovi líbit,“ dodává Aleš Rejman.

Krásný byt a osvícený majitel ale nemusejí znamenat, že zařizování bude probíhat hladce a bez problému. Zde dělala problém úzká a dlouhá jídelna. Původně zde měl být nejen stůl a židle, ale i příborník. Ten se ale nevešel, proto se ho museli majitelé vzdát. Do stísněného prostoru pak přišel stůl se skleněnou deskou a chromovanými nohami, který doplňují židle v bílé kůži a černý koberec.

Foto: Decoland

Na obývák navazuje terasa, velká okna dodávají do pokoje dostatek světlaFoto: Decoland

Dvě sedačky jsou lepší než jedna

Se židlemi ladí i pohovky v obývací části – jsou také z bílé kůže, a navíc je zdobí výrazně prošité švy. Majitelé do pokoje umístili hned dvě naproti sobě a raději se vzdali křesel. Designéři je doplnili obývací stěnou Oasi ModulART od Presotto Italia ve vysokém lesku.

Konferenční stolek je pouze skleněný, jde o zajímavou kombinaci matného a čirého skla. Prostor tak nevypadá příliš zahlcený nábytkem a také je pod ním vidět krásný vysoký koberec krémové barvy. Ten skvěle podtrhl ráz sedací soupravy a propojil prostor i s obývací stěnou.

Foto: Decoland

Konferenční stolek je vyrobený z matného a čirého sklaFoto: Decoland

„Eleganci interiéru dodávají stříbrné doplňky, jako je váza s orchidejí, soška nebo svícen na konferenčním stolku,“ popisuje dekoratérka interiérů z Decolandu Zuzana Čadrová, která měla právě doladění interiéru doplňky na starosti. Prostor vedle stěny byl ideální na živé květiny, ať už řezané nebo hrnkové. Nakonec tu ale stojí látkové bílé růže. „Vyšla jsem tak vstříc klientovi, který si přál kvůli svému maximálně nabitému životnímu stylu něco, co nevyžaduje žádnou péči," dodává. Stejná kytice se objevuje i na stole v jídelně.

Foto: Decoland

Kuchyň majitelé koupili spolu s bytemFoto: Decoland

Postel, která se vznáší

Stejné barvy i materiály objevíte i v ložnici. Dominuje jí velká bílá kožená postel. V prostoru ale působí odlehčeně, díky svému tvaru jako by se vznášela nad podlahou. Dvě bílé komody po stranách lůžka nahradily noční stolky.

Foto: Decoland

Bílá postel se jakoby vznáší nad podlahouFoto: Decoland

Nechybí zde ani dostatek úložného prostoru, které nabízejí šatní skříně Tecnopolis. Ty jsou maximálně variabilní – zákazník si může vybrat nejen materiál a barvu, ale – což je mnohem důležitější – má nespočet možností, jak si skříň uspořádat uvnitř. Toto nastavení lze také upravovat podle toho, jak se mění její obsah.

Foto: Decoland

Místo klasických nočních stolků designéři zvolili komody s úložným prostoremFoto: Decoland

A protože Italové mají smysl pro detail, nechali si ložnici zařídit včetně doplňků a povlečení. „To jsem vybrala v zemitých barvách, čímž jsem ložnici vizuálně propojila s obývacím pokojem. Vázy s přírodním proutím opticky zaplnily bílou plochu zdi a do volného prostoru pod oknem jsem postavila dvě elegantní bílé vázy s malými bílými růžemi,“ říká Zuzana Čadrová.

Foto: Decoland

Úzká jídelna nabízela prostor pouze na stůl a židle, příborníku se majitelé museli vzdátFoto: Decoland

Majitel bytu byl s prací českých designérů spokojený. A jak se líbí vám?

Reklama

Načítám