Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Člověk by se neměl v žádném ročním období ochuzovat o tak skvělou věc, jako je polévka. Vyzkoušejte minestrone plné zeleniny s parmezánem.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 hrnec
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g polévkové zeleniny
    9
  • 3 lžíce bylinkového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 trochu mleté sladké papriky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g parmazánu
    7
  • 100 g vařená šunka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Vařenou šunku a očištěnou zeleninu nakrájejte také na kostičky. Vše poduste na bylinkovém oleji. Ochuťte, pepřem a mletou paprikou.

02.

Podlijte zeleninovým vývarem a uvařte doměkka. Přidejte prolisovaný česnek. Polévku posypte sýrem a podávejte.

Vyzkoušíte i polévky pro chladné dny?

Související témata:

Načítám