Článek
Postup
01.
Chřestu odlámejte konečky (případně můžete konce i oloupat) a nakrájejte ho na asi 2centimetrové kousky. Cibuli pokrájejte na kostičky. Rozpalte pánev a na olivovém oleji cibulku asi čtyři minuty restujte. Pak přidejte chřest a opékejte další dvě minutky.
02.
Přilejte vývar a přiveďte polévku k varu. Na mírném plameni vařte 5 až 7 minut, dokud chřest nezměkne. Pak dosolte a přidejte šlehačku. V původním, britském receptu je double cream, dvojitá šlehačka, která má 48 % tuku. Té stačí opravdu jen pár polévkových lžic. Klidně ale přidejte naši 30procentní šlehačku, jen pozor, ať nepřebije chuť chřestu.
03.
Rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Podávejte posypané vašimi oblíbenými čerstvými bylinkami.
Chřest můžete i jednoduše ogrilovat.