Hlavní obsah

Pološtiepok v bramboráku s uzeným masem

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Bramboráku odolá málokdo. A když se k němu ještě přidá pološtiepok a uzené maso, tak je to tutovka!

Ingredience pro:
3 porce
  • 1 pološtiepok
  • 600 g brambor
  • 2 vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • mléko
  • 1 palice česneku
  • sůl
  • majoránka
  • 1 plátek uzeného masa
  • sádlo
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu, přidejte vejce, podle chuti sůl, česnek, majoránku, strouhanku, mléko, na malé kostičky nakrájené uzené maso a vypracujte těsto.

Krok 2: Pološtiepok nakrájejte na asi 7 mm silné plátky, každý zvlášť obalte v bramborákovém těstě a v dlaních vytvarujte hladké placaté karbanátky.

Krok 3: Na pánvi rozpalte sádlo a v něm karbanátky dozlatova opečte z obou stran, dohromady to trvá asi 15 minut.

Tip: Podávejte nejlépe se zelným nebo mrkvovým salátem. Pološtiepok můžete nahradit i jiným sýrem, skvělé jsou třeba obalované olomoucké tvarůžky.

Pokud vám nějaké uzené maso zbude, udělejte z něj pomazánku s nakládačkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC