Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte chuť na masovou pomazánku. Zkuste ji tentokrát z mletého masa. Je hotové během chvilky a zůstane pěkně šťavnaté.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g mletého masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžíce parmazánu
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Šalotky oloupejte, nakrájejte na kostičky a na troše olivového oleje je nechte zpěnit. Přidejte mleté maso, orestujte ho a duste doměkka. 

02.

Když je maso hotové, vmíchejte worcesterskou omáčku a drcený česnek, osolte a opepřete. Vychladlou směs promíchejte s majonézou, parmazánem a petrželkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 499,08 kJ
Bílkoviny8,22 g
Tuky34,11 g
Sacharidy4,98 g
Sůl0,59 g
SAFA12,7 g
Vláknina0,38 g
Cukry2,64 g

Načítám