Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sladká a slaná chuť dohromady? Ano! A tato kombinace je dokonce velice chutná. Nevěříte? Tak vyzkoušejte pomerančovou omáčku k masu.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks pomeranče
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 3 ks šalotky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 50 ml smetany na vaření 33%
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve na mírném ohni rozpusťte máslo a opečte na něm na jemno nasekanou šalotku. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu, třetí oloupejte, jeho dužinu nakrájejte na kostičky a kůru nastrouhejte na jemno.

02.

Kostičky pomeranče přidejte k šalotce, zasypejte kůrou z jednoho pomeranče a společně chvíli opékejte. Pak zalijte vínem, ze kterého nechte vyvařit alkohol, přidejte pomerančovou šťávu, vývar a nechte pozvolna probublávat.

03.

Asi po 10 minutách oheň stáhněte, omáčku propasírujte, dosolte, opepřete a zjemněte smetanou.

Vyhýbáte se pomerančům, protože si stále nevíte rady jak je oloupat a zábava to také rozhodně není? Podívejte se na naše video jak na to, a již to pro vás bude hračka.

Reklama

Související témata:

Načítám