Hlavní obsah

Pomerančová omáčka podle Kláry

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Sladká a slaná chuť dohromady? Ano! A tato kombinace je dokonce velice chutná. Nevěříte? Tak vyzkoušejte pomerančovou omáčku k masu podle Kláry.

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 pomeranče
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 3 šalotky
  • 200 ml masového vývaru
  • 50 ml smetany na vaření 33%
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve na mírném ohni rozpusťte máslo a opečte na něm na jemno nasekanou šalotku. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu, třetí oloupejte, jeho dužinu nakrájejte na kostičky a kůru nastrouhejte na jemno.

Krok 2: Kostičky pomeranče přidejte k šalotce, zasypejte kůrou z jednoho pomeranče a společně chvíli opékejte. Pak zalijte vínem, ze kterého nechte vyvařit alkohol, přidejte pomerančovou šťávu, vývar a nechte pozvolna probublávat.

Krok 3: Asi po 10 minutách oheň stáhněte, omáčku propasírujte, dosolte, opepřete a zjemněte smetanou.

Vyhýbáte se pomerančům, protože si stále nevíte rady jak je oloupat a zábava to také rozhodně není? Podívejte se na naše video jak na to, a již to pro vás bude hračka.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek