Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Nevíte, co uvařit k obědu či večeři? Vyzkoušejte lahodné pórkové palačinky se sýrem. Pórek je zelenina, která se dá použít na sto způsobů a vždy chutná skvěle! Ať už dáte pórek jen na chleba s máslem, uděláte z něj polévku nebo ho zapečete, nikdo nepohrdne.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce oleje
  • 100 g sýru Brie
    7
  • 120 g sýru s modrou plísní
    7
  • 1/2 ks pórku
  • 1 sklenička mléka
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
    3
  • 100 g hladké mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte těsto na palačinky, které ozvláštníte pórkem. Do mísy vsypte mouku, přidejte vejce, sůl, vlijte trochu mléka a umíchejte těsto bez hrudek. Dle potřeby přidávejte další mléko, dokud nebudete s hustotou těsta spokojení.

02.

Když máte těsto hotové, přidejte do něho, na tenká kolečka nakrájený, pórek a vmíchejte.

03.

Na pánvi rozpalte olej a usmažte na něm spíše větší palačinky.

04.

Hotové palačinky plňte nastrouhanou nivou a na plátky pokrájeným brie, poté je složte na čtvrtiny a ihned podávejte.

Související témata:

Načítám