Hlavní obsah

Posedlost plyšáky? Tenhle muž za médi utratil už miliony

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miluje je celý život. Plyšové medvídky Care Beers, méďi z kresleného seriálu Starostliví medvídci, si vizážista a maskér z Dallasu Nicholas Cherrywood (27) oblíbil už v dětství, v dospělosti se stali jeho životní náplní. Doma jich má už pořádnou sbírku, která má hodnotu více než 3,6 milionu korun.

Článek

Starostliví medvídci (Care Beers) nejsou pro Nicholase jen dětský seriál, kreslení hrdinové se stali jeho celoživotní vášní. Dnes jich má ve speciálním růžově vymalovaném pokoji asi tisíc a cena sbírky se odhaduje na v přepočtu více než 3,6 milionu korun.

Nejsou to jen plyšáci

Nejdřív plyšové médi dostával jako dárky, později si je začal kupovat sám, třeba za kapesné. Jestli si ale myslíte, že to byli jen mazlíčci na spaní či na hraní, šeredně se mýlíte. Nicholas býval ostýchavé a hlavně málomluvné dítě a tihle méďové mu hodně pomáhali s komunikací.

Foto: Profimedia.cz

Nicholas svoje plyšové medvídky prostě milujeFoto: Profimedia.cz

Plyšáci totiž vyjadřují různé emoce a Nicholas je používal k popisu těch svých. Vlastně nemusel nic říct, prostě jen vzal toho správného plyšáka a rodiče hned věděli, zda je právě teď smutný, veselý, znuděný i třeba jestli má chuť na něco sladkého a podobně. Doslova říká, že tihle medvídci z něj udělali člověka, jakým je.

Je to návykové

Nicholas uznává, že jeho neustálé pořizování dalších Care Beers se může jevit zvláštně a moc dobře ví, že je to i návyková záležitost, ale stále prý stojí nohama pevně na zemi. Tyhle plyšáky miluje, ale rozhodně kvůli nim nehodlá přijít na buben. Každý podle něj investuje do něčeho jiného – někdo do aut, jiný do kabelek, on prostě miluje plyšové medvídky.

Foto: Profimedia.cz

To už je slušná sbírka, jejíž hodnota není maláFoto: Profimedia.cz

Ti jsou pro něj nejen zdrojem vlastní radosti, ale i prostředkem, jak potěšit ostatní. Pravidelně jimi obdarovává děti v nemocnicích nebo v azylových domech. A když vidí úsměvy na jejich tvářičkách, cítí se šťastný. Protože právě potěšit druhé a přinášet jim lásku je pro něj tím pravým smyslem života.

Některá hobby jsou běžná, některá prostě velmi ojedinělá. Jaké (ne)tradiční záliby mají slavní? Kdo je chovatel holubů či včel?

Související témata:

Načítám