Hlavní obsah

Pozdní příchod do školy? Přečtěte si neuvěřitelné výmluvy dětí!

Foto: Thinkstock

Děti se umí pěkně vymlouvat! Naštěstí je spousta jejich historek dost průhledná...Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jasně, občas se to stane i dospělému. Dorazí pozdě do práce a místo přiznání, že třeba zaspal, použije nějaký vážný důvod. Děti v tomhle ale umějí být mnohem originálnější! Na co se vymlouvají?

Článek

Přiznat, že si ráno školák chtěl přispat, zakoukal se na televizi nebo se třeba prostě jen loudal a nestihl dorazit do školy před zvoněním, to by bylo pro děti moc obyčejné.

A tak radši občas vymyslí takovou výmluvu, že by učitel musel být buď hodně tolerantní, nebo nevšímavý, aby mu ji „zbaštil“. S čím se třeba učitelé ve školách setkali?

Vytopení sousedi

S velmi vážným důvodem přišel o půlhodiny později do hodiny češtiny třináctiletý Roman. Své třídní učitelce na výzvu, proč jde pozdě, popsal dramatickou ranní situaci.

Vyprávěl jí, že jim doma praskla voda a naprosto vytopila sousedy. A on jako správný syn pomáhal rodičům odstraňovat následky pohromy. Jenže Roman se přepočítal, neuvědomil si, že přímo pod bytem jeho rodiny žije jedna z učitelek z jeho školy. A tak když jí třídní o přestávce vyslýchala, jak to u nich doma vypadá, dozvěděla se, že k žádnému vytopení nedošlo. Roman měl smůlu, za pozdní příchod a lhaní dostal poznámku a třídní učitelka si na jeho dramatické příběhy od té doby dává velký pozor.

Foto: Thinkstock

Pozdní příchody se snaží zamaskovat prvňáci i puberťáci podobnými hloupostmiFoto: Thinkstock

Může za to řidič

Po svém na zdůvodnění pozdního příchodu šla i sedmnáctiletá Katka. Přišla do školy dokonce o dvě hodiny později a samozřejmě bez omluvenky. Když o přestávce na chodbě potkala svoji profesorku, vysypala důvod absence z rukávu. Katka dojíždí do školy z nedaleké vesnice autobusem, učitelé proto občas jsou ochotni tolerovat, že se spoj opozdí.

Tentokrát ale Kateřina svojí autobusovou historkou rozesmála celou sborovnu. S patřičným rozčilením učitelce povyprávěla, jak nastoupila do autobusu a ten vyrazil úplně na druhou stranu, než měl. Řidič spoje si podle ní popletl, kam má jet, a ke vší smůle si toho nikdo z cestujících nevšiml a došlo jim to až ve chvíli, kdy vystupovali na konečné úplně jinde, než měli. Katce to neprošlo, ale vyvázla bez trestu, jen s varováním.

Pozor na vosy

Kvůli téhle výmluvě měl sedmák Mirek doma trochu průšvih. Nejspíš zase do noci hrál na počítači a ráno se mu prostě nechtělo z postele do školní lavice. Budík zamáčkl a pokračoval ve sladkém spánku, než ale znovu usnul, vymyslel si „geniální" výmluvu, proč zaspal tělocvik a angličtinu.

Foto: Thinkstock

Rodiče jsou častou záminkou, proč údajně nemohly jejich ratolesti stihnout ráno vyučováníFoto: Thinkstock

Žije s rodiči a babičkou a dědou, což jeho paní učitelka ví. A tak se přihrnul do školy s příběhem, jak babičku poštípaly vosy tak, že musela bezodkladně do nemocnice! A on jako obětavý vnuk samozřejmě jel s ní a čekal na ortel lékařů! Jenže jedno nedomyslel. Byl zrovna leden, venku příšerně mrzlo a potkat venku vosu se rovnalo možnosti potkat venku třeba Yettiho. Ve škole mu to prošlo jen s kázáním, doma ale rodiče výmluvy na zdraví babičky pěkně naštvaly.

Pastilky na nemocné srdce

Také jedenáctiletý Lukáš si velmi pečlivě vymyslel, proč přišel později na vyučování. Sice neměl potvrzení od lékaře, ale učitele přesvědčil, že byl na prohlídce a bohužel nestihl přijít včas na hodinu. Když se starostlivý učitel přeptával, co že Lukášovi je, dozvěděl se velmi překvapivou informaci. Žák na něj vybafl, že má anginu pectoris.

To už ale bylo jeho vyučujícímu opravdu divné, nachytal proto Lukáše otázkou, co mu na to lékař řekl. Chlapec sebejistě odpověděl, že na to škrábání v krku dostal jen pastilky na cucání.

Výmluva na vážné srdeční onemocnění léčené bonbony se ale zapsala do školní sbírky nejhorších výmluv.

Chodí vaše dítě pozdě do školy? Pozor, na co se vymlouvá!

Reklama

Načítám