Hlavní obsah

Prádlo podle věku: Víme, co nosí ženy ve 20 i 50!

Foto: thinkstock

Každý věk si žádá jiné prádlo. A v každém může žena vypadat krásněFoto: thinkstock

Reklama

Materiál, barva, střih, velikost i vzor. To vše rozhoduje u žen při výběru spodního prádla. Existuje však ještě jedno kritérium, které nelze opomenout. A tím je věk!

Článek

Samozřejmě, že záleží i na dalších aspektech, jako je osobní vkus, finanční možnosti či postava, ale my jsme se tentokrát zaměřili právě na různé věkové kategorie. Obecně lze totiž říci, že jiné prádlo nosí ženy ve 20, 30, 40 a 50 letech.

Dvacítky: Pohodlí není na prvním místě

„Hlavně, aby to bylo sexy a dráždivé," říkají většinou mladé slečny při výběru spodního prádla, a přitom se moc neohlíží na pohodlí nebo materiál. Za to se však koukají na cenu. Nejdůležitějším kritériem totiž je, aby prádlo dobře vypadalo, ale aby taky moc nestálo. Často volí odvážné barvy i vzory a nebojí se extravagantnosti.

„Podle našich zkušeností dívky ve věku 20 let nejvíce ocení podprsenky s kosticí a výztuží. Tloušťka výztuže záleží na velikosti poprsí a účelu nošení. Pokud je dívka méně obdařená a chce zvýraznit dekolt, jsou nejlepší volbou podprsenky s push-up efektem,“ radí ředitelka značky Timo Terezie Trusinová a dodává ještě, že kalhotky mohou být prakticky jakéhokoli střihu. Záleží jen na vás, v čem se budete cítit dobře. Štíhlým postavám tak budou slušet i tanga.

Foto: archiv firmy

Mladé slečny se při výběru prádla rozhodně nebojí barev. Na foto: Etam (info o ceně v obchodě)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

I pěkné prádlo se dá pořídit za příznivou cenu. Na foto (zleva): oboje H&M (podprsenka 249 Kč, kalhotky 199 Kč, podprsenka 399 Kč, kalhotky 199 Kč)Foto: archiv firem

Třicítky: Už mají jasnou představu

Ve třiceti letech už většinou ženy vědí, co jim sluší a padne. Proto si také s výběrem prádla dávají více záležet. Často také řeší, aby podprsenka vypadala skvěle pod tričkem či halenkou. „Tyto ženy preferují kvalitu, pohodlí, a aby jim prádlo dokonale sedělo,“ říká Jarmila Tomengová z e-shopu Luxusnipradlo.

A jaké barvy většinou vybírají? Často sází na jednoduchou černou, bílou a tělovou, ale občas je střídají s pastelovými odstíny lososové či růžové. Některé ženy zase dávají přednost módním trendům, které s oblibou sledují.

Foto: archiv firmy

Ve třiceti letech věnují ženy výběru prádla více času. Na foto: Lindex (info o ceně v obchodě)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Hladké prádlo se hodí pod formální oblečení do práce. Na foto (zleva): oboje Timo (podprsenka 799 Kč, kalhotky 359 Kč), (podprsenka 799 Kč, kalhotky 339 Kč)Foto: archiv firem

Čtyřicítky: Potrpí si na eleganci

Kvalitní materiál, důmyslná propracovanost střihů a elegance. Tak na tohle si prý potrpí zase ženy po čtyřicítce. „Dávají přednost luxusu a krajkám a nebojí se, jsou si zcela vědomy svých předností. Mají šarm a chtějí ho ukázat,“ prozrazuje na základě svých zkušeností Dagmar Kovářová z e-shopu Luxusnipradlo.

Pro některé ženy, které jsou například po dětech, jsou také důležité různé výztuže u podprsenek, které krásně vytvarují i méně pevné poprsí. Kalhotky pak ženy ve čtyřiceti volí většinou klasického střihu nebo s vyšším pasem, chtějí-li zakrýt drobné nedostatky.

Foto: archiv firmy

Prádlo pro čtyřicetileté ženy by mělo být elegantní a pohodlné. Na foto: Simone Perele (e-shop Luxusnipradlo), (podprsenka 1990 Kč, kalhotky 790 Kč)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Starším ženám sluší kalhotky s vyšším pasem. Na foto (zleva): Simone Perele (e-shop Amoresa), (podprsenka 1990 Kč, kalhotky 890 Kč), Lise Charmel (e-shop Luxusnipradlo), (info o ceně v obchodě)Foto: archiv firmy

Padesátky: Upřednostní komfort a rafinovanost

I ženy po padesátce mají rády pohodlné prádlo. Volí spíše hladké a jednoduché střihy, ale přesto se stále nebojí jisté rafinovanosti. „Dámy v tomto věku však upřednosňují decentní vzory a kalhotky nosí vyššího střihu či s nohavičkou,“ dodává ředitelka Timo.

Foto: archiv firmy

Jednoduchost a pohodlí. To jsou hlavní kritéria, která rozhodují u žen v padesáti při nákupu prádla. Na foto: Selmark (e-shop Amoresa) (podprsenka 1550 Kč)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Důležité je zpevnit poprsí a schovat nedostatky pomocí vysokých kalhotek. Na foto (zleva): Timo (podprsenka 819 Kč, kalhotky 431 Kč), Triola (podprsenka 779 Kč, kalhotky 299 Kč)Foto: archiv firem

A jakému prádlu dáváte přednost vy?

Reklama

Načítám