Hlavní obsah

Praktické rady, jak vybrat správné prostěradlo

Foto: Rodinnebaleni

Prostěradla, mezi nimiž si vybere každýFoto: Rodinnebaleni

Aktualizováno

Lůžkoviny je třeba pečlivě vybírat, a proto se dnes zaměříme na prostěradla. Jaký druh je pro vás ten pravý? Vše se dozvíte v následujících řádcích.

Článek

Prostěradla jsou nenápadným prvkem v našich ložnicích. Mnoho z nás jim nepřikládá příliš velký význam, ačkoliv mají na náš spánek zásadní vliv. Kromě toho, že chrání matraci před opotřebením, působí i na to, jak se v posteli cítíme. Obchody obvykle hýří bohatou nabídkou barev i velikostí. Klíčovým kritériem při výběru by však měl být materiál a samozřejmě i gramáž látky, která má na svědomí životnost prostěradla.

Foto: Rodinnebaleni

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – bílá kávaFoto: Rodinnebaleni

Hebkost jersey prostěradel si zamilujete

Potrpíte si na jemný povrch lůžkovin? Pak pro vás budou jersey prostěradla jako stvořená. Vyrábí se ze 100% bavlny, a proto jsou dokonale prodyšná a dobře absorbují vlhkost. To ale není vše! Tento materiál je mimořádně pružný a je možné jej vypnout až o 25 % původní velikosti. Z tohoto důvodu se jersey prostěradla vyrábí bez umělých příměsí.

Foto: Rodinnebaleni

Froté prostěradlo Exclusive jednolůžko – černáFoto: Rodinnebaleni

Nadčasové froté nikdy nezklame

Není snad na světě člověka, který by neznal froté. Najdeme jej v každé domácnosti v podobě ručníků, utěrek i prostěradel. Tato smyčková tkanina je poměrně hřejivá a nemusí se žehlit. Froté prostěradla se prodávají v praktické napínací verzi, díky které se velmi snadno upevní na matraci.

Foto: Rodinnebaleni

Prostěradlo mikroplyš Exclusive jednolůžko – tmavě hnědáFoto: Rodinnebaleni

Prostěradla mikroplyš, v zimě jako když najdete

Trápí vás časté pocity zimy? Pokud z tohoto důvodu chladnější měsíce doslova protrpíte, mikroplyšová prostěradla pro vás mohou být řešením. Jak už sám název napovídá, jejich povrch nápadně připomíná kožíšky plyšových hraček, a tak je hřejivost přímo zaručena! Tento materiál se vyrábí z umělých vláken, a z tohoto důvodu nabízí velmi snadnou údržbu. Po vyprání velmi rychle schne a nemusí se žehlit.

Jak na hygienickou čistotu lůžka

Čisté a kvalitní ložní prádlo je pro mnoho z nás samozřejmostí. Čím častěji jej vyměňujeme, tím více zamezíme množení bakterií a roztočů, které je však díky dennímu používání téměř nevyhnutelné. Užitečnou ochranou proti nežádoucím bakteriím jsou chrániče matrací, které zamezují opotřebení i zmiňovaným nevítaným návštěvníkům. Matracové chrániče jsou prodyšné, savé, a hlavně nepropustné, proto dělají dobrou službu alergikům, dětem, seniorům i osobám s inkontinencí.

Nakupujte ve specializovaných obchodech

Dvakrát měř, jednou řež. V oblasti ložního prádla se následovat toto rčení rozhodně vyplatí. Doporučujeme nakupovat u odborných prodejců, kteří se na lůžkoviny přímo specializují. Jedním z nich je internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde naleznete prostěradla mnoha barev i velikostí.

Reklama

Načítám