Hlavní obsah

Překvapte přátele silvestrovským pohoštěním!

Foto: Ondřej Hošt

Naservírujte hostům odvážné menu!Foto: Ondřej Hošt

Reklama

Co udělá silvestrovským hostům největší radost? No přece dobré jídlo a pití! Vybrali jsme pro vás tři recepty na drink a pohoštění, které oceníte při rozjezdu i v plném proudu zábavy. Tak všechno nej!

Článek

Vyzvěte své sváteční hosty k netradičnímu silvestrovskému trojboji. Začíná drinkem, pokračuje jednohubkami a v cíli na vás ještě čeká vynikající „čočkovka“. Připraveni? Vzhůru na start!

Welcome drink s granátem

Potřebujete: 700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, granátové jablko, limetku na ozdobu

Foto: Ondřej Hošt

Šumivé víno k Silvestru patří!Foto: Ondřej Hošt

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít! Kdo chce, může do základu přidat ještě jahody.

Pavoučí jednohubky

Potřebujete:1 plechovku sardinek ve vlastní šťávě, 1 banánovou šalotku, 100 g másla, 2 lžičky plnotučné hořčice, sůl a pepř, 200ml sklenici černých oliv, dlouhé bagety

Foto: Ondřej Hošt

Troufnete si na pavoučky?Foto: Ondřej Hošt

Sardinky zbavte páteří (není to vždy nutné), přidejte k nim nahrubo nasekanou šalotku, máslo, hořčici, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujte. Rybičkovou pomazánkou pak potřete na kolečka pokrájenou bagetu. Zbývají už jen pavoučci! Olivy rozkrájejte podélně na půl a jejich část pak ještě znovu na menší obloučky. Ty pak budou tvořit tělo a pavoučí nohy.

Čočková polévka s lososem

Potřebujete: 200 g červené čočky, 1 litr zeleninového vývaru, 1 červenou cibuli, trochu oleje, sůl a pepř, mletý koriandr, 300 g malých brambor ve slupce, 200 ml husté zakysané smetany, 50 g plátků uzeného lososa.

Foto: Ondřej Hošt

Polévka dobře zasytí a přitom nebudete nadmutíFoto: Ondřej Hošt

Malé brambory omyjte a i se slupkou je nechte osolené a opepřené v troubě péct na 200 stupňů asi 30 minut. Můžete je i pokapat olejem. Přeceděnou čočku uvařte dle návodu ve slané vodě. Nezapomínejte sbírat pěnu! Když je hotová (stačí jí 10 minut), znovu ji přeceďte a nechte okapat. Mezitím na oleji v čistém hrnci zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte čočku, zalijte ji vývarem a polévku krátce povařte. Dochuťte polévku koriandrem, solí a pepřem. Doprostřed talíře pak vždy dejte opečenou bramboru, zalijte polévkou, přidejte smetanu a lososa a podávejte.

Přejeme vám spoustu krásných chvil při vaření i v roce 2013!

Reklama

Načítám