Hlavní obsah

Pro plážové povaleče i zahrádkáře! Letní věnce na dveře pro každého

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už bydlíte v domě nebo bytě, jeho vstup je vaší vizitkou. Vítá hosty, upoutá pozornost kolemjdoucích a vám může každodenně vykouzlit úsměv na rtech. Ozdobte si dveře letními dekoracemi.

Článek

Klasický věnec si na dveře asi věšíte jen před Vánocemi, ale což takhle lehká forma z papíru nebo látky? Vydrží měsíc dva, stojí pár korun a vchod do vašeho domu či bytu stoprocentně rozzáří. Pusťte se do výroby letních dekorací. Poradíme jak.

Záchrana se blíží!

Foto: Tomáš Rubín

Červená rozzáří i ty sebesmutnější dveře Foto: Tomáš Rubín

Jednoduchý námět a ještě snadnější výroba. Tradiční záchranářský kruh vznikne tak, že polystyrénový základ na věneček omotáte pruhy filcu, které napojíte pomocí tavné pistole. Obyčejná šňůra na prádlo pak dotvoří výsledné dílko.

Až zafouká, to bude legrace

Foto: Tomáš Rubín

Místo pozdravu můžete na vlaječky napsat jméno a rámeček zastoupí štítek na dveříchFoto: Tomáš Rubín

Větrníky jsou hravé za všech okolností a navíc je vyrobíte raz dva. Čtverec papíru nadvakrát diagonálně přeložte a v ohybu nastřihněte. Nechte si uprostřed alespoň centimetr. Vzniklé špičky ohněte směrem do středu a zafixujte, třeba ozdobnými připínáčky. Oboustranně dekorovaný papír udělá dvojnásobnou parádu.

Zahrádkáři všech zemí, spojte se

Foto: Tomáš Rubín

Jestli máte zahradu, pak jistojistě máte všechno potřebné pro vyrobení této dekorace po ruceFoto: Tomáš Rubín

Na plot nebo dvířka kůlny využijete starou hadici, co jste chtěli už třikrát vyhodit. Doplňte ji dalšími zahradnickými proprietami a vše svažte tenkým drátkem nebo jutou, co jste s ní ještě nedávno vázali rajčata k tyčím. Jen tu motyčku radši použijte nějakou starou, ať ji pak nehledáte.

Roztomilost sama

Foto: Tomáš Rubín

Papírové ozdoby rády blednou, zvláště na okně, tak se z výrobku těšte rychle, za měsíc, už může být „duhový“Foto: Tomáš Rubín

Na kuchyňském okně mu bude nejlépe. Věneček z papírových mističek na muffiny je sice křehký, ale už při pohledu na něj si vybavíte tu známou vůni skořicových dobrot, co jste pekli minulou neděli.

Ten nejmenší polystyrenový věneček o vnějším průměru 15 centimetrů pokryjete kraječkami, které vzniknou tak, že odstřihnete dno muffinkového košíčku a na zadní straně je připíchnete špendlíkem. Navazujete tak dlouho, až se vyloupne hotová nádhera.

Moře, dovolená…

Foto: Tomáš Rubín

Konečně najdete uplatnění pro poklady, které jste si přivezli z cestFoto: Tomáš Rubín

A ještě jeden námět vonící dálkami. Budete totiž potřebovat mušle, které jste si přivezli z dovolených (balení umělých koupíte do stokoruny). Nalepíte je nejprve na karton do pomyslných hnízd, které pak spojíte na samotném proutěném věnci. K lepení použijte tavnou pistoli.

Omrzela vás romantika na hlavě? Šup s ní na dveře!

Foto: Tomáš Rubín

Opravdové slamáky jsou háklivé na vodu, ale moderní materiály odolají i bouřceFoto: Tomáš Rubín

Nevyhazujte starý klobouk, co jste měli párkrát na sobě, a přestal vás bavit. Může naopak dost pobavit příchozí. Když krempu ozdobíte umělou orchidejí, už netřeba ničeho dalšího.

Nadchla vás některá varianta?

Reklama

Související témata:

Načítám