Hlavní obsah

Proč mají ženy při sexu chuť škrábat a kousat?

Foto: Profimedia

Co vede vzrušené ženy k násilí vůči partnerovi? Zjišťovali jsme!Foto: Profimedia

Reklama

Škrábance, modřiny, kousance způsobené při milování. Znak neutuchající, bezmezné rozkoše a stoprocentního uvolnění, nebo ženská přetvářka útočící na emoce mužů? Důvody jsou hned tři!

Článek

„Vůbec si to neumím vysvětlit. Není to tak dávno, co jsem partnera při vlastním orgasmu kousla do ramene tak, až mě od sebe zhnuseně odstrčil,“ vypráví sedmadvacetiletá Markéta, která se s partnerem právě kvůli této nehodě pohádala. „On si myslí, že jsem to udělala schválně, ale tak to není. Nějak se neovládám nebo co,“ krčí rameny s tím, že to není poprvé, kdy milence naštvala.

„V minulosti už mi vyčítal i hluboké škrábance na zádech. Nevím, možná trpím nějakou poruchou,“ myslí si Markéta, která uvažuje i o tom, že vyhledá odbornou pomoc. Je to potřeba? Jak se to vezme. Její chování může mít tři příčiny.

1. Prostě mi to dělá radost

Fyziologie jasně tvrdí, že slast utišuje bolest. Jenže navíc sama bolest či způsobování ji jiným může působit rozkoš. Hranice mezi těmito světy je tak tenká, že se překročí ve vteřině, aniž by si toho někdo všiml.

Přesněji řečeno, konkrétně při sexu bolest jako taková uvolňuje omamné látky, a proto leckomu nevadí, když ho partner při milování fyzicky „nešetří“, nebo že se on sám stává agresivnější. Říká se tomu aktivace.

Tento jev byl prokázán na zvířatech a francouzský badatel Antonio Fischeti tvrdí, že k této otázce se vážou i pokusy s lidmi, které podrobil experimentu výzkumník institutu klinické a experimentální medicíny Serge Stolér.

Foto: Profimedia

Někdy může jít o projev radosti a potřebu eliminovat napětíFoto: Profimedia

Právě on skupině osob pouštěl tři různé filmy (zeměpisný dokument, komedii a pornofilm) a sledoval činnost jejich mozku, díky čemuž se mu podařilo objevit společné místo bolesti a slasti.

Nachází se ve středu mozku a zasahuje zejména při přetlaku, který provokuje chuť přejít k činům. Eroticky vzrušená osoba se prostě nechce spokojit s pouhou nečinností, když už je tělo připravené na milostné reje, a jednoduše „zkratuje“. A to platí i pro samotné vyvrcholení.

2. Chci tě samou láskou sníst

„Při orgasmu je mozek v chaosu, který, jak tvrdí neurologové, připomíná slabší epileptický záchvat,“ popisuje výše zmíněný badatel v jedné ze svých publikací s tím, že co se týče konkrétně ženského kousání, tak kočky to dělají taky.

„A mimochodem, milostný akt taky probouzí reflex získaný při kojení. Vlastnit znamená zhltnout,“ dodává badatel s myšlenkou, že receptory bolesti a slasti si beztak s činností lidského mozku dělají, co chtějí. Ale všechno se na ně svádět nedá. A na vědu taky ne. Chuť fyzicky napadat svého partnera při sexu nebo přímo při vlastním orgasmu leckdy souvisí i s hereckým výstupem.

Foto: Profimedia

Že by mělo kousání prapůvod v sacím reflexu?Foto: Profimedia

3. Toužím zaujmout

Podle sexuologa Zlatko Pastora ženy, které při sexu křičí, koušou a škrábou, tak činí většinou proto, že si myslí, že se to má. „V tu chvíli jsou ješitní mužští tvorové, tedy většina z nás, z toho úplně vedle, a tak zaujati sami sebou, že věří úplně všemu,“ objasňuje odborník s tím, že síla skusu a hloubka vyrvané pokožky je pro tyhle ženy přímo úměrná dojmu lásky a chtíče k nim samým.

„V řevu, krvavých rýhách a hryzancích je většinou víc falše než vášně. Cucflek na krku je spíše škodolibý vzkaz svojí sokyni než důkaz žhavé lásky,“ uzavírá český sexuolog.

Takže, který důvod je ten váš?

Reklama

Související témata:

Načítám