Hlavní obsah

Proč si do postele nepouštět zajíčky?

Foto: Thinkstock

Vztah s o hodně mladším mužem má svá úskalíFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je opálený, svalnatý, sexy, voňavý, milý a… mladší? Říkáte si, že předsudky stranou, a těšíte se na hříšně živočišné milování a pocit, že vás bude na rukou nosit? Můžete být zklamané! Mladší partneři mají i svoje temné stránky!

Článek

Sexuální výkonnost mužů je okolo devatenáctého roku života na vrcholu, což je pro některé zralejší ženy signálem pro to, aby nějakého toho zástupce šťavnatější a „neopotřebované" generace milostně ochutnaly. Jenže záměr zkusit sex s mladším mužem se může proměnit v rozčarování, a to i navzdory tomu, jak moc společnost ovládá názor o jeho pozitivech.

Mýty o mladých hřebcích

„Mají pevnější těla, déle vydrží, jsou nespoutaní, divocí, sexy,“ říká o mladších partnerech jedenačtyřicetiletá Světlana, která, jako zdaleka ne jediná, vidí na jinoších pouze samé klady. „Jednu noc a zemřít,“ směje se. No jo, jenže opravdu platí rčení, že mladší muž znamená lepší sex? Nebyla by Světlana zklamaná? Tyhle záludnosti se zajíčky by ji i vás možná překvapily!

1. Nezkušenost

Na první pohled ženy mladická nezkušenost láká, protože se mohou vžít do role učitelek, které si milence vychovávají k obrazu svému. Že je mlaďoch nepolíbený, za ruku nevzatý a sexuálně tvárný jako modurit, je sice fajn, ale koho by bavilo učit studenta nonstop? Ze začátku – jako hra – je to asi vzrůšo, ale pokud se zajda po pár týdnech nestane plnohodnotným milostným partnerem, může to začít nudit. Výhodou ale je, že si zase budete připadat jako na střední. Nebo že by dokonce jako na základce? „Paní čélko, dnes nezkoušejte, nejsem připraven!"

2. Nevypilované techniky

„Jednou jsem skončila v posteli s o 15 let mladším a byla jsem totálně mokrá. Ale ne tak, jak by se asi očekávalo. Vůbec neuměl líbat, takže jsem byla oslintaná jako po mazlícím útoku bernardýna," popisuje Věra, která dodává, že i když se hocha snažila správné technice naučit, stejně to po pár týdnech vzdala. „Neměla jsem na to koule, jak se tak říká. Až ho to naučí jiné, ať klidně přijde."

Foto: Isifa

Mládí není vždycky všechnoFoto: Isifa

3. Sexuální plachost neboli respekt před zkušenější

Střídání dominantní a submisivní role je při sexu fajn, ale čeho je moc, toho je příliš. „Mára, osmnáctileté ucho, co si vždycky lehnulo na postel a čekalo, co se bude dít, mě ze začátku bralo. Jenže když pokaždé musíte se sexem začínat vy, zatímco on žádnou aktivitu nevyvíjí, je to o ničem. Vést mu ruku sem, pak zase tam, ukazovat mu, co by se mělo a hodilo... Když mi pak řekl, že má strach z toho, aby něco nezvoral, a byl neprůbojný i dál po našem rozhovoru, skončila jsem to. To už v mém zralém věku není nic pro mě," svěřuje se pětatřicetiletá paní Bára.

Tip redakce: Pozor, je ale možné, že nebyl na sex vhodný den. Zjistěte to podle týdenního sexuálního plánu.

4. Nezodpovědnost není sexy. Nebo je?

Sex je hra. Aspoň tak si to většina mladších myslí, a proto si mnohdy neuvědomují typu nechtěného otěhotnění nebo pohlavních chorob. Kdo si může být jistý, že tenhle Adam, na první pohled vyžehlený chalan s překypující energií, neměl v posteli půlku studijního ročníku, se kterým si užíval bez kondomu?

„Díval se na mě a ptal se, na co jako ten kondom potřebuju," kroutí hlavou osmadvacetiletá Marika, která podlehla kouzlu dvacetiletého Vaška. „Když jsem ho ubezpečila, že bez toho ani ránu, přestal odmlouvat, ale sex s ním byla totální nuda. Vzdorovitě a natruc mi dával najevo, že jsem asi trapná, protože jeho kámoši nic takového nepoužívají," směje se. „Jeho pubertálnost mě odradila," konstatuje.

5. Nedočkavost kvalitě nepřidá

Nervozita zajíčků před staršími (a zvlášť novými) ženami dělá svoje. Dychtivost může mít naprosto antisexuální účinek. Nebo je to přemírou kouření a pitím alkoholu na večírcích? Buď jak buď, ale mnoho zajdů určitě v posteli „nevydrží déle“.

„V naší studii jsme shledali, že výskyt pacientů s rychlým výronem semene je vyšší mezi 21 až 30 roky. S postupujícím věkem se počet pacientů s touto sexuální dysfunkcí snižuje,“ popisuje Jan Raboch v knize O sexualitě a partnerských vztazích. A jestli voják v jeho kalhotách naopak stávkuje, může to být vaším přátelstvím s jeho kamarády! O tom se dočtete zde.

Tajemství dobrého sexu s mladším

Než se tedy i vy vrhnete do náruče mileneckému pozlátku, kterému se říká zajíček, nejprve se ujistěte, že jste si rovni, pokud jde o hodnoty, výhled do budoucnosti, schopnost komunikovat, a i to, co chcete od mileneckého nebo partnerského vztahu. A ještě něco…

Psycholožka Kathryn Elliott z University of Louisiana v Lafayette pro portál WEBMD vysvětlila, co je klíčem k tomu, aby fungoval milenecký vztah starší ženy a mladšího muže: „Vyberte si někoho, kdo je kompatibilní s vaším typem napětí – má stejnou úroveň intenzity prožívání, například směje se či je dojatý v podobných situacích jako vy. Tak se z vás nestane pronásledovatel nebo pronásledovaný. Napětí totiž není faktorem věku,“ říká. Podle odborníků z řad sexuologů a psychologů je ale nejvhodnější, když věkový rozdíl mezi partnery není větší než sedm let. Výjimky ale potvrzují pravidlo. Jako na příklad čtyřicetiletá Alžběta.

„Já jsem s tím mým spokojená," říká. „Je mu sedmadvacet, není úplně nezkušený a vitalitu může rozdávat. Co ten v posteli vydrží a vymyslí, to je až zarážející. Normálně tu přiznám, že jsem poprvé v životě zkusila anální sex! Bude mě mrzet, jestli mi uteče s nějakou dvacítkou," polemizuje Bětka. Holt není zajíček jako zajíček...

A co vy? Daly byste si říct s mladším? Nebo ho snad máte doma? Jaký je v posteli?

Související témata:

Načítám