Hlavní obsah

Promáčknuté brambory s tymiánem

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Promáčknuté brambory s tymiánem patří k rychlým a levným jídlům, které však udělají radost nejen před výplatou!

Ingredience pro:
2 přílohové porce
  • 200 g brambor
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • hrubá mořská sůl
Článek

Postup

Krok 1: Brambory ve slupce důkladně omyjte a uvařte je úplně doměkka – trvá to zhruba 20 minut.

Krok 2: Brambory sceďte a pomocí vařečky nebo šťouchadla je opatrně promáčkněte. Brambory musí prasknout, ale zároveň by měly držet svůj tvar.

Krok 3: Takto rozmáčknuté brambory narovnejte na vymazaný plech, každou zakápněte troškou olivového oleje a nechte je asi 20 minut péct v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia.

Krok 4: Po dvaceti minutách brambory otočte, položte na každou snítku tymiánu nebo je posypejte trochou tymiánu sušeného, znovu každou bramboru zakápněte olivovým olejem a pečte dalších asi 30 minut, dokud nebudou krásně zlatavě křupavé. Hotové brambory servírujte posypané hrubou solí. Uvidíte, jak se budou rozsýpat!

Pokud vám tu chybí maso, vyzkoušejte k bramborám upéct krůtí stehna na tymiánu a česneku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama