Hlavní obsah

Krůtí stehna na tymiánu a česneku

Hodnocení:
(15)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
nízká

Křehké maso, které se rozpadá na jazyku, s lehkou vůní bylinek a česneku? Ne, to není sen, to jsou dokonalá krůtí stehna, která zvládnete i vy!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg krůtích stehen
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • sušený tymián
  • sušený libeček
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
Na brambory
  • 6 brambor
  • hrubá mořská sůl
  • červená paprika
  • sušený libeček
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte marinádu. Do misky dejte olivový olej, přidejte k němu sušený tymián, červenou papriku, libeček a mletý kmín. Pak do směsi prolisujte aspoň dva stroužky česneku a vše důkladně promíchejte. Marinádu důkladně vmasírujte do masa a nechte ho odpočinout, ideálně přes noc. Část marinády si nechte na druhý den.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Marinovanou krůtu přendejte do pekáčku a přidejte k ní cibuli nakrájenou na kolečka. Do misky, ve které jste ji marinovali, dejte 200 ml vody, promíchejte ji se zbytky marinády a maso s ní podlijte. Pak krůtu osolte a opepřete a dejte péct na 160 °C na dvě hodiny. Každých dvacet minut maso potírejte výpekem a zbytky marinády z předchozího dne.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Brambory oškrábejte, omyjte a nakrájejte na měsíčky. Vysušte je trochu ubrouskem a dejte do pekáče, který jste předtím vytřeli olivovým olejem. Zasypte je hrubou solí, trochou červené papriky a libečku a dejte péct na hodinu ke krůtě.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Krůtu podávejte s opečenými bramborami, přelitou výpekem.

ynezorPumanzeSaNyknalC