Hlavní obsah

Michaela (42): Povislá prsa mi překážela při běhu, nechala jsem si je zmenšit

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problém s povislými prsy po porodu a kojení zná bohužel nejedna maminka. Patří mezi ně i paní Michaela (42) – její velká ňadra výrazně poklesla a ztratila hezký tvar. Vše nakonec vyřešila plastická operace.

Článek

Paní Michaela se vždy pyšnila plným dekoltem, který jí dodával sebevědomí. Po porodu dvou dětí a opakovaném kojení však prsa ztratila svou pevnost a dosti ochabla i poklesla. Jedno ňadro bylo navíc výrazně větší než druhé, a tak měla i značný problém sehnat podprsenku – žádná jí dobře neseděla. Prsa se nakonec stala i překážkou při běhání, pro které se Michaela nadchla. A tak se rozhodla pro plastickou operaci.

I ze zdravotních důvodů

Michaela nejprve vše řádně zkonzultovala s lékařem a přistoupila nakonec nejen k modelaci prsou, ale i jejich zmenšení. „Chtěla jsem mít prsa pevnější, lépe tvarovaná, také o trochu menší a v neposlední řadě i obě stejně velká,“ popisuje. Pro podstoupení zákroku si vybrala kliniku Medicom Clinic, kde jí s modelací prsou, takzvanou mammaplastikou, spojenou s řešením mírné asymetrie i drobnou redukcí velikosti, poradil plastický chirurg Pavel Horyna.

Foto: Archiv redakce

Úpravu velkých povislých prsou paní Michaele (42) doporučil i plastický chirurg Pavel HorynaFoto: Archiv redakce

Ten jí zákrok doporučil jak z estetického, tak i zdravotního hlediska: „Paní Michaela u nás podstoupila modelaci prsou s korekcí jejich asymetrie – levé prso měla zhruba o půl čísla větší než pravé. Zákrokem došlo k vylepšení tvaru prsou, ke zpevnění a drobné úpravě jejich velikosti z prádla 85 E přibližně na 85 D.“ Operace proběhla bez komplikací, avšak samozřejmě za cenu jizvy. „Ta je vedená kolem každého dvorce svisle dolů k podprsní rýze. Jizva ale časem probledává a pro ještě rychlejší problednutí jsem klientce doporučil ošetření na naší korektivní dermatologii,“ dodává lékař.

Foto: Archiv redakce

Zde můžete vidět srovnání před zákrokem a po zákrokuFoto: Archiv redakce

„Zákrok tohoto rázu ženám obvykle velmi pomáhá po psychické stránce, ulevuje jim od určitého psychického bloku, ale také jim skutečně svědčí po stránce zdravotní, zejména pokud jde o problémy s páteří. Ostatně pro tyto nezpochybnitelné zdravotní přínosy provádějí tento zákrok plastičtí chirurgové velmi rádi,“ potvrzuje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Archiv redakce

To je zcela jiný dekolt, co říkáte?Foto: Archiv redakce

Nabyté sebevědomí

Michaela se dnes cítí opravdu skvěle: „Nová prsa jsem okamžitě přijala za svá, běhá se mi s mnohem větší lehkostí. A co se týče nakupování spodního prádla, to se pro mě stalo čirou radostí. Aby také ne, když mi teď všechny podprsenky dokonale padnou. Přijde mi, že mám prsa jako v mládí, a to je zkrátka moc příjemná záležitost,“ směje se spokojená Michaela.

Foto: Archiv redakce

Paní Michaela spokojeností jen záříFoto: Archiv redakce

Jak vidíte důvody Michaely pro plastiku vy? Souhlasíte s nimi?

Načítám