Hlavní obsah

Proměňte sprchu v ráj relaxace!

Foto: Hansgrohe

Masážní panely vás příjemně nabudíFoto: Hansgrohe

Reklama

Sprcha dokáže povzbudit a dodá člověku novou energii. Masáž umí příjemně naladit a zbavit bolesti. A kdo zvládne všechno najednou a potřebuje k tomu jen pár minut? Hydromasážní sprcha! Nechte se zlákat a pořiďte si ji také! Je levnější než pravidelné návštěvy maséra!

Článek

Léčivé účinky obyčejné vody si mohou dopřávat nejen majitelé hydromasážních van, ale i ti, kteří dávají přednost sprchování. Stačí si pořídit do sprchového koutu hydromasážní panel nebo zvolit přímo masážní box, jenž nabízí třeba i horkou tureckou lázeň.

Oproti vaně ušetříte i za vodu

Masážní sprchy rozhodně nelze považovat za něco méněcenného oproti vanám. Naopak. Nabízejí více typů masáží a jejich provoz je také ekonomičtější. I když budete pod sprchou čtvrt hodiny, spotřebujete méně vody než na napuštění vany. Ta totiž musí být skoro plná, aby byly všechny trysky pod hladinou. Jinak nefunguje.

Proměnit na hydromasážní lze prakticky jakýkoli sprchový kout, ale dokonce i vanu doplněnou o sprchovou zástěnu nebo box. Stačí si přikoupit panel s tryskami. Naprogramované střiky vody, které vycházejí z vertikálních trysek umístěných po stěnách boxu, dopřejí uvolnění hlavně oblasti krční páteře a zad, ty luxusnější nabízejí i trysky pro masáž plosek nohou nebo „vodopád“ umístěný nad sedátkem, určený k masáži oblasti krku.

Nejjednodušší hydromasážní panely přijdou na deset tisíc korun. „Sprchové panely s masážními tryskami nabízejí skvělý relax po náročném dni nebo sportování. V panelech jsou zabudovány trojcestné přepínače vody. Slouží proto nejen k masáži, ale lze si je přepnout a použít jako klasickou ruční nebo hlavovou sprchu,“ říká Radovan Hruška z firmy Sapho koupelny. Dopřát si lze jak masáž vestoje, sprchový kout s panelem lze doplnit i sedátky, protože někteří si k relaxaci rádi sednou.“ Praktické jsou proto panely, u kterých si lze upravovat výšku – voda pak míří tam, kam má, bez ohledu na výšku postavy nebo to, zda sedíte či stojíte. Na dispozičním řešení koupelny pak záleží, zda pro vás bude lepší kout umístěný na stěně nebo v rohu. Na výsledek masáže to vliv nemá.

Foto: Ravak

Hydromasážní panelyFoto: Ravak

Foto: SaphoHydromasážní boxyHydromasážní boxy: vše v jednom

Pokud právě pořizujete nové vybavení do koupelny, můžete si koupit celý hydromasážní box. Za dvacet tisíc korun a více tak dostanete vaničku, zástěnu i systém trysek. Zpravidla už jsou součástí i sedátka, proto se rozlišují kabiny pro jednu nebo dvě osoby. Mezi výhody boxů patří snadná instalace – stačí je napojit na přívod vody a odpad.

U těch dražších – cena se může šplhat až ke čtvrt milionu – si lze dopřát i další funkce, jako jsou skotské střiky nebo čím dál oblíbenější parní neboli turecká lázeň. Ty jsou vhodné i pro lidi, kteří nesnášejí klasickou saunu. Jsou zde totiž mnohem nižší teploty, doporučují se od čtyřiceti do šedesáti stupňů. Teplotu si lze řídit přímo v kabině. A samozřejmě lze kombinovat pobyt v páře s masáží proudem vody. Rychlost a intenzita střídání teplé a studené vody je buď naprogramována výrobcem (zpravidla nabízí několik variant na výběr), nebo si ji můžete vytvořit sami. Firmy navíc k masážním boxům stále častěji dodávají i integrovaná rádia, přehrávače hudby a další vymoženosti. Je ale otázka, zda se vyplatí.

Nejjednodušší hydromasážní boxy určitě vyjdou levněji než „lidský“ masér. Když si spočítáte, že masáž zad přijde v průměru na pět set korun, vrátí se vám investice do boxu už po dvaceti návštěvách. Navíc se nemusíte předem objednávat a váš masážní box vás rozhodně nepomluví, když si nezvládnete oholit nohy. Není to báječné?

Reklama

Související témata:

Načítám