Hlavní obsah

Protiklady se přitahují. I ty módní!

Foto: Marie Bartošová

(Módní) protiklady se přitahují!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Protiklady se přitahují. Ano, i v módě! Právě kontrastním dvojkám, které působí na první pohled tak trochu nesourodě, to totiž může ve finále slušet nejvíc. Živým důkazem jsou následující spojenci!

Článek

Přestože jsou diametrálně odlišné, vytvářejí ty nejstylovější módní sestavy. Nebo možná právě proto. Přijměte fakt, že je móda hrou, a zkuste nakombinovat kousky, které spolu zdánlivě nemají nic společného. Roli modelky si vyzkoušela naše čtenářka Tereza.

Party sukně vs. oversized svetr

Sukně se zlatými odlesky, kterou byste vytáhly nejspíš jen na party, a obrovský oversized svetr s koženkovými rukávy. Že to nemůže fungovat? Ale funguje! Super způsob, jak využít sukni, kterou si schováváte jen na večer na běžné denní nošení. Ležérnost svetru vám pomohou podtrhnout biker boots a klobouk.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: oversized svetr (Only, 949 Kč), sukně (Vero Moda, 1199 Kč), klobouk (Vero Moda, 749 Kč), boty (Guess by Marciano, 7490 Kč)Foto: Marie Bartošová

Krajka vs. kůže

Těžko byste našly kontrastnější materiály, než je jemná krajka a drsná, ať už pravá či umělá kůže. Jakkoli se zdají odlišné, pohromadě jim to sluší. Chcete dodat něžným šatům říz? Přehoďte přes ně koženkovou vestu a celkovému stylu přizpůsobte i boty. Místo klasických lodiček, které by se hodily k samotným šatům, obujte kotníčkové boty, ladící s vestou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (H&M, 899 Kč), vesta – umělá kůže (Vero Moda, 1599 Kč), kožené boty (H&M, 1799 Kč), psaníčko (Reserved, 549 Kč)Foto: Marie Bartošová

Mikina vs. tylová sukně

Mikinový trend není zdaleka u konce. Samozřejmě ale nemluvíme o letitých „mikčách" na zip, které se hodí výhradně na domácí půdu. Inspirovat se můžete trendem baseballových mikin nebo se porozhlédněte po nějakém kousku s potiskem. Náš tip? Nenoste ji jen s džíny a zkuste kombinaci se sukní, ať už tylovou nebo pouzdrovou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: mikina (Only, 749 Kč), sukně s tylem (F&F, 499 Kč), boty (Reserved, 899 Kč), kabelka (Topshop, 1115 Kč)Foto: Marie Bartošová

Černá vs. bílá

Tuhle dvojku není potřeba rozebírat – barevné protipóly jsou klasikou. I ta se ale dá pojmout originálně. Huňatý top a vinylová sukně jsou pouze pro to odvážnější procento žen. Červené psaníčko a blýskavé lodičky oproti tomu unosíte snadno.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (Topshop, 1375 Kč), sukně (Topshop, 1379 Kč), boty (Mango, 1399 Kč), náhrdelník (H&M, 249 Kč), psaníčko (H&M, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pánské sako vs. pouzdrová sukně

Pánsky střižené sako, polobotky a pouzdrová sukně. Pouštět se na pomezí ženského a mužského módního světa se vyplácí. Kalhotový kostým, doplněný výstavnými lodičkami je nadčasovou záležitostí, vyzkoušet ale můžete i spojení úzké sukně s pánským sakem. Máte-li drobnější hrudník, klidně sako oblečte jen na holé tělo.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sako (Mango, 1699 Kč), sukně (Reserved, 549 Kč), boty (Topshop, 1085 Kč), náhrdelník (H&M, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám