Hlavní obsah

Síla první lásky nevyprchá

Foto: bontonfilm.cz

Profesor literatury je posedlý mladou ConsuelouFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Už máte po krk všech těch rádoby vtipných komedií s usměvavými lidmi, nerealistickými zápletkami a nesmyslnými konci? Pokud si myslíte, že přišel čas trochu zvážnět, máme pro vás dva tipy na DVD, které vám okoření večer napětím a emocemi.

Článek

Umírající zvíře

Přestože je Davidu Kepeshovi (Ben Kingsley) už přes 60 let, nedokáže zkrotit svou velkou náklonnost, kterou chová ke značně mladším ženám. Je profesorem literatury a studentkám zkrátka neumí odolat. Jednoho dne potká krásnou Consuelu (Penélope Cruz). Ihned ho učaruje její nevinnost, mládí a hlavně její nádherné tělo.

Avšak netečnost, se kterou se mu zcela oddává, v něm vyvolává jakousi žárlivost, kterou nedovede potlačit. Chtěl by ji ovládat celou, ale to nejde. Přestává racionálně uvažovat. Zachrání ho od pohromy láska jiné zralé ženy?

Režie: Isabel Coixet; hrají: Penélope Cruz, Ben Kingsley, Dennis Hopper; v českém i anglickém znění; 108 minut.

Purpurové květy

Kamarádky Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se sejdou v restauraci, aby společně oslavily své 33. narozeniny a poklábosily o plánech do budoucna. K jejich zděšení však v restauraci potkají i své bývalé spolužáky z univerzity - své dřívější milence Briana a Murphyho.

Brian (Patrick Wilson) je teď úspěšným autorem detektivek a Murphy (Ed Burns) jeho současný právník. Díky sérii událostí, které následují, si všichni uvědomí, jak ošidné jsou první lásky. Poznají, že síla první zamilovanosti v člověku zůstává navždy. Dojde i na druhou šanci?

Foto: bontonfilm.cz

První láska člověka poznamenáFoto: bontonfilm.cz

Režie: Edward Burns; hrají: Selma Blair, Patrick Wilson, Ed Burns a další; v českém a anglickém znění; délka 103 minuty.

Reklama

Související témata:

Načítám