Hlavní obsah

Nejkrásnější nehty budete mít vy

Foto: Thinkstock

Nejvíc žádaná je stále francouzská manikúraFoto: Thinkstock

Reklama

Stejně jako módní trendy oblečení či účesů i nehty mají své a zdobí se různými způsoby. V tomto případě ale jde hlavně o to, zjisit, co je pro nás nejlepší. Abychom se inspirovaly, zeptaly jsme se nehtových designérek, co právě frčí a jaká jsou nejčastější přání žen, které navštěvují nehtová studia.

Článek

Vyvarujte se kýčovitých nehtů

Manikérka ze salonu Unique říká, že stále víc je trendy francouzská manikúra, tu ženy požadují nejčastěji. Hned za ní následuje červená klasika s vysokým leskem, který nehty rozzáří. A červené barvy více vyniknou, když se udělají barevné gelové nehty, třeba jen kratší bez prodloužení, ty potom vydrží celé tři týdny.

Pro mladší a odvážnější dívky jsou trendy laky v barvě zelené, modré, bílé a můžou být polepené i různobarevnými veselými ozdobami.

Na večer si pro změnu můžou ženy nehty nalakovat staronovou klasikou – černým lakem. Co se týká tvaru nehtů, vhodné nejsou příliš dlouhé nebo hranaté.

Dále bychom se měly vyvarovat kýčovitých (přeplácaných) nehtů, které navíc nekorespondují s celkovou vizáží, oblečením. V oblasti gelového nail artu je nepřeberné množství trendů. Opravdu záleží na tom, co se dotyčné ženě líbí, protože si může vybrat 3D nehty, japonský nail art, airbrush, minx style, tj. kovové, zlaté, různé tvary, každý nehet trochu odlišný (viz Lady Gaga).

Out není ani ruční malba na nehty, nejčastěji o ni projevují zájem nevěsty, protože jde o originalitu a malý umělecký zázrak. A pro ty, co se nemůžou rozhodnout, doporučuji zeptat se manikérky, co by pro jejich typ nehtů bylo nejlepší s přihlédnutím k celkovému stylu ženy.

Foto: Thinkstock

Tvar nehtů je spíš kratší a oblýFoto: Thinkstock

Vybírejte akreditovaná studia

Manikérka Linda Krejbychová ze Salonu Korunka potvrzuje, že hitem letošního léta jsou krátké, přirozené nehty půlkulatého tvaru. Nejvíce trendy jsou neonové, ostře růžové, zelené, oranžové a žluté tony. Nejčastěji žádaná je klasická „čistá" a půvabná – francouzská manikúra s bílými špičkami. Dlouhým a hranatým nehtům s třpytkami a výrazným zdobením již odzvonilo.Dává přednost úpravě nehtů gelem, který jim zaručeně neškodí, avšak apeluje na pečlivou volbu manikérky. Žena se tak ochrání před poškozením nehtového lůžka např. silným zbroušením, které často způsobují pochybná a levná nehtová studia.

Jedině francouzská manikúra

Manikérka ze salonu Heart of Europe Imports říká, že u nich jednoznačně vítězí francouzská manikúra v tom nejpřirozenějším provedení. Ona sama doporučuje soupravu laků Hollywood French firmy Jessica, protože růžový Sheer Rose, kterým se pokrývá celá plocha nehtu, působí nadmíru transparentně, takřka průhledně a má jen nepatrný růžový nádech. Nehtíky tudíž příjemně zjemní a výborně vypadá i v kombinaci s jakýmkoli barevným odstínem laku.

A jiné zdobení dělají spíš ojediněle, je to tím, že je navštěvují především manažerky, a těm jde především o eleganci a přirozenost, a to je samozřejmě už jmenovaná francouzská manikúra. Ale ženy by neměly zapomínat ani na výživné podkladové laky případně pěsticí nehtové oleje.

Gelová modeláž je lepší než akrylová

Manikérka Jarmila Fendrychová, SQ academy, říká, že se nosí krátké nehty, tvary špičatých dlouhých jsou spíše jen do časopisů. Pokud mají ženy poškozené a nekvalitní nehty doporučuje modeláž umělých nehtů. Trh dnes nabízí množství metod, až je v tom těžké se vyznat.

Ale tím, že pracuje v oboru již více než 15 let, se přiklání k modeláži kvalitními gely, které neobsahují žádné kyseliny, anebo jen do 5 %. Tyto materiály jsou sice dražší, ale nehty zůstanou zdravé. Nedoporučuje akrylovou modeláž, protože nehty zničí.

Teď je jen na vás, jaké budou vaše nehty!

Reklama

Související témata:

Načítám