Hlavní obsah
2,9
(8)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Syrečky jsou zdravé! Jak je chutně připravit? Vyzkoušejte variaci s žampiony a rajčaty.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks rajčat
  • 4 ks žampionů
  • 100 g olomouckých tvarůžků
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 2 ks bílku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Rajčata i žampiony omyjte, z hub vykrojte nožičku, z rajčat uřízněte „pokličku“ a lžičkou vydlabejte zrníčka.

02.

Najemno nakrájené syrečky smíchejte s ušlehanými bílky, osolte, opepřete a přidejte lžičku sladké papriky. Vmíchejte i nasekanou cibulku s pažitkou a směsí naplňte žampiony a rajčata.

03.

Vše potřete olejem a zapečte při 180 stupních Celsia dozlatova. Podávejte jako předkrm nebo se salátem jako hlavní chod.

Tip: Sytější verzi získáte tak, že místo sněhu použijete celá vajíčka i se žloutky, která jen prošleháte. Také můžete přidat nakrájenou šunku a osmaženou cibulku s nasekanými nožičkami žampionů.

Reklama

Související témata:

Načítám