Hlavní obsah

Rajčata plněná mletým masem

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Sezona rajčat pomalu začíná, a tak je na čase vyzkoušet nějaký zajímavý recept. Co takhle rajčata plněná mletým masem? Určitě vám zachutnají!

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 rajčat
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 3 lžíce parmezánu
  • 1 hrst bazalky
  • 6 ančoviček
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Rajčatům uřízněte špičku a vyřízněte vnitřek (trochu dužiny si nechte na později). Vydlabaná rajčata vyrovnejte do pekáčku, vnitřky lehce nasolte a nechte odpočinout.

Krok 2: V misce smíchejte mleté maso, parmezán, nasekanou bazalku a najemno nasekané ančovičky. Kdyby se vám zdála směs příliš tuhá, přidejte trochu rajčatové dužiny. Směs osolte, opepřete a co nejvíc namačkejte do rajčat.

Krok 3: Dejte je péct na 180 °C na 25 minut. Rajčata můžete podávat samotná, jako předkrm nebo třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod.

ynezorPumanzeSaNyknalC