Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rafinované italské těstoviny jsme naplnili mletým masem, rukolou a ricottou. Bylinky k podávání zvolte podle své chuti. Doporučujeme!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 250 g mletého masa
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 2 lžíce ricotty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
K podávání
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

V pánvi rozehřejte cca lžíci olivového oleje, na kterém zprudka orestujte mleté maso, podlijte ho trochou vody a za stálého míchání nechte pár minut podusit. Do horké směsi přidejte překrájenou rukolu a pánev stáhněte z ohně. Po vychladnutí směs promíchejte s ricottou a osolte a opepřete. 

03.

Mezitím těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta naneste lžící hromádky náplně ve stejných rozestupech, těsto  mezi nimi potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky zmáčkněte. 

04.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s rozpuštěným máslem, strouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.

Načítám