Hlavní obsah

Rebarborový koláč s malinami

Hodnocení:
(141)
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Krátkou sezonu rebarbory byste neměli propásnout. Protože třeba takový rebarborový koláč s drobenkou je úžasná kombinace kyselé a sladké chuti, kterou si zamilujete! Upečte si ho s Daškou Malou z pořadu Sladká tečka na Stream.cz i vy.

Ingredience pro:
1 formu o průměru 27 cm
Na těsto
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 90 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 190 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g malin
Na rebarborovou směs
  • 4 stonky rebarbory
  • 70 g cukru krupice
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
Na drobenku
  • 80 g polohrubé mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že ze stonků rebarbory odstraňte ostrým nožem slupku. Poté stonky nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. K těm přidejte 70 g cukru, škrob, promíchejte a nechte chvilku odpočinout.

Krok 2: Do robotu dejte zakysanou smetanu, krupicový cukr, přidejte vejce a rozpuštěné zchladlé máslo. Vše promíchejte do hladké směsi.

Krok 3: Ve vedlejší míse si smíchejte mouku s práškem do pečiva (stačí 3/4 sáčku) a směs přidejte k těstu. Opět vše pečlivě prošlehejte a můžete lít do vymazané a moukou vysypané formy. Těsto pěkně uhlaďte stěrkou. Rovnoměrně posypte rebarborou a přidejte maliny.

Krok 4: Teď ještě proměňte mouku, cukr moučku a máslo v drobenku. Tou pak hustě zasypejte celý koláč. V troubě vyhřáté na 175 stupňů ho pak pečte přibližně 40 minut.

Jaké jsou vaše oblíbené úpravy rebarbory?

ynezorPumanzeSaNyknalC
16. 5. 2018

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.