Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jako prvního zástupce ze skupiny „zrní“ můžete vzít na milost třeba špaldu. Překvapí vás výbornou chutí po oříškách. A lze ho připravit jako zdravou verzi rizota.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 40 g pšenice špaldy
    1
  • 100 g šmakouna
    3
  • 1/2 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks červené papriky
  • 30 g mraženého hrášku
  • 20 g parmazánu
    7
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička másla
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce sypkého zeleninového bujónu
    9
  • 2 stroužky česneku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špaldu či kroupy namočte na 12 hodin do vody, pak uvařte ve vodě v hrnci se špetkou soli do měkka.

02.

Na oleji a másle orestujte nakrájenou zeleninu, přidejte hrášek a lehce osmahněte. Potom vmíchejte špaldu, ochuťte kořením, bujonem a lisovaným česnekem. Prohřejte, ke konci ještě přidejte nakrájeného šmakouna i parmezán a podávejte.

Související témata:

Načítám