Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jídla z jednoho hrnce mají výhodu – chutě se během společného vaření krásně propojí a zesílí. Pochutnejte si na kuřeti Teriyaki!

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 600 g kuřecích paliček
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 0,3 hrnku sójové omáčky
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 1/2 lžíce chilli omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce řepkového oleje
Rýže
  • 1 hrnek rýže basmati
  • 1 konzerva ananasu
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce sezamu
  • 2 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte marinádu: smíchejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, cukr, ocet, chilli omáčku a škrob. Alespoň na 2 hodiny (nebo klidně přes noc) do ní naložte kousky kuřete.

02.

Na rozehřátém oleji naložené paličky z obou stran opečte dozlatova. Odložte stranou a ve stejné pánvi orestujte nakrájenou cibuli a proužky papriky. Přisypte rýži a zalejte nálevem z ananasu, který doplňte vodou tak, abyste měli celkem 3 hrnky tekutiny. Vmíchejte i posekaný ananas, kuře a zbylou marinádu. Trošku osolte, přiklopte poklicí a nechte na mírném ohni asi 20 minut probublávat. Občas zamíchejte. Před podáváním posypejte sezamem a nasekanou jarní cibulkou.

Související témata:

Načítám