Článek
Jablka použijte spíše kyselá. V kombinaci s křehkým listovým těstem a skořicí bude výsledek chuťové výraznější.
Postup
01.
Troubu dejte předehřát na 190 °C. Celá spíše menší jablka nakrájejte na kolečka. Z každého vykrojte jádřinec.
02.
Rozválené listové těsto nakrájejte přes delší stranu na proužky. Ty pak omotejte kolem jablečných kroužků. Jeden proužek bude stačit na jeden jablečný plátek.
03.
Klaďte je vedle sebe na plech s pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte směsí skořice a hnědého cukru.
04.
Takto připravená jablka dejte péct do předehřáté trouby na asi 10-15 minut dozlatova. Hotové kroužky můžete servírovat jen tak, nebo s karamelovou či vanilkovou omáčkou.