Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jestli nejste zrovna fanoušky mytí nádobí, tento recept vás určitě potěší – zvládnete ho totiž uvařit v jednom hrnci. Čeká vás bramborové kari s hráškem a kuřecími prsíčky!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Základ
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 800 g brambor
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek mraženého hrášku
Na dokončení
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička limetky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst kešu
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli a nasekaný zázvor nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte pokrájené maso a ještě chvíli restujte, aby se zatáhlo. Zasypejte kořením a nasekaným česnekem a nechte jen chvilku rozvonět.

02.

Zalejte kokosovým mlékem a vodou, přidejte nakrájené brambory, osolte a povařte do změknutí. Na závěr do jídla vmíchejte hrášek, dochuťte rybí omáčkou, cukrem a šťávou z limetky. Podávejte s nasekaným koriandrem a oříšky.

Související témata:

Načítám