Hlavní obsah
Foto: Timolina, Shutterstock.com

Foto: Timolina, Shutterstock.com

Kupovaná boloňská omáčka z konzervy vás už nebaví? Zkuste v kuchyni udělat změnu! Vždyť na těstoviny existuje řada vynikajících omáček - a ta s vínem je jednou z nich!

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g čerstvých hub
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatové omáčky
  • 2 lžíce smetany
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Do hlubší pánve dejte máslo a olej. Na něm osmahněte houby, cibuli, mrkev a celer. Smažte na středním plameni asi 8 minut.

02.

Přilijte víno, do hrnce pak ještě vmíchejte vývar, rajčatové pyré a lehce povařte. Přiklopte pokličkou a vařte ještě asi 35 minut. Před koncem vmíchejte smetanu. Posypte muškátovým oříškem, dochuťte solí, pepřem a podávejte.

Související témata:

Načítám