Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kde je česnek, tam je dobře! Znáte recept na smetanovou česnekovou omáčku? Pokud ne, tak tady je!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky majoránky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1,5 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1/4 lžičky čerstvého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Na části másla zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku, zasypte ji moukou, promíchejte a upražte světlou cibulovou jíšku. Tu za stálého míchání zalijte horkým vývarem. Přidejte mletý pepř a sůl a vařte asi 30 minut.

02.

Na zbylém másle krátce poduste najemno nasekaný nebo nastrouhaný česnek, přidejte jej do omáčky a krátce povařte.

03.

Omáčku sceďte a dochuťte solí a špetkou majoránky, která nesmí přehlušovat chuť česneku. Na závěr ji zjemněte šlehačkou.

04.

Skvěle se hodí k vařenému uzenému masu, pokud vynecháte majoránku, je výborná i ke kuřecímu steaku.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie778,9 kJ
Bílkoviny2,88 g
Tuky15,31 g
Sacharidy8,27 g
Sůl2,05 g
SAFA8,8 g
Vláknina1,22 g
Cukry2,67 g
Související témata:

Načítám