Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Julia Mikhaylova, Shutterstock.com

Foto: Julia Mikhaylova, Shutterstock.com

Co mají společného slepice, ořechy, česnek a kořenová zelenina? Skvělou gruzínskou polévku, na které si určitě pochutnáte.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 000 g slepice
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
  • 1 ks cibule
  • 200 g ořechů
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Slepici uvařte společně s kořenovou zeleninou a cibulí doměkka, až zbude vody jen na omáčku. Potom slepici naporcujte a prudce ji ze všech stran opečte.

02.

Maso vyjměte, ze šťávy slijte horní vrstvu a na zbytku tuku opečte nadrobno posekanou cibulku, mleté ořechy, sůl, pepř, mletou papriku, prolisované stroužky česneku, jemně posekanou petrželku.

03.

Vzniklou směs zřeďte vývarem, prohřejte a podávejte.

Související témata:

Načítám