Hlavní obsah
Foto: Medvedeva Oxana, Shutterstock.com

Foto: Medvedeva Oxana, Shutterstock.com

Talíř horké polévky zahřeje na těle i na duši. Co takhle zkusit hamburský hrnec plný zeleniny a krupicových knedlíčků?

15 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 1 kg hovězích žeber
  • 1 lžíce soli
  • 2 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
    9
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1/4 ks pórku
  • 1/4 ks kapusty
  • 2 ks cibule
  • 1/4 hrnku listové petržele
Krupicové knedlíčky
  • 2 dl mléka
    7
  • 50 g pšeničné krupice
    1
  • 1 lžička soli
  • 1 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hovězí žebra zalijte studenou vodou, osolte a zvolna vařte. Když je maso téměř měkké, přidejte nakrájenou mrkev, celer, petržel, pórek, kapustu a cibuli. Společně vařte doměkka, potom přidejte krupicové knedlíčky.

02.

Ty vytvoříte tak, že z mléka a krupice uvaříte hustou kaši. Osolíte, a když trochu prochladne, vmícháte do ní syrové vejce. Lžící pak tvořte malé knedlíčky, které uvařte v polévce. Na talíř servírujte maso buď vykostěné, nebo po porcích, zalijte polévkou s nočky a dozdobte petrželkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 200,94 kJ
Bílkoviny62,74 g
Tuky13,72 g
Sacharidy37,71 g
Sůl6,99 g
SAFA5,73 g
Vláknina13,46 g
Cukry10,99 g
Související témata:

Načítám