Hlavní obsah
Foto: mubus7, Shutterstock.com

Foto: mubus7, Shutterstock.com

Nebojte se řapíkatého celeru, je plný vitamínů a světe div se, nejlepší z něj je polévka. Zapomeňte na vývary, teď se vaří polévky ze zeleniny!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 200 ml smetany
    7
  • 1 ks baget syrových
    1
  • 4 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 5 ks řapíkatého celeru
    9
  • 1 ks cibule
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo a na oleji ji nechte zpěnit. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, nechte zesklovatět, a poté polévkový základ zalijte vývarem. Nechte asi patnáct minut prohřát, dochuťte solí a pepřem.

02.

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Pak už jen vmíchejte smetanu, nechte probublat. A můžete podávat! Samozřejmě s plátky opečené bagety, posypané parmezánem.

Související témata:

Načítám